Vordingborg solsikker kommune

Vordingborg Kommune er godkendt som Solsikker Kommune af Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

Med godkendelsen følger blandt andet 500 bøllehatte, og dem får kommunens børn glæde af henover sommeren via daginstitutioner, Dagplejen og Sundhedsplejen.

Vordingborg Kommune har taget flere initiativer til blandt andet at etablere steder med skygge og gøre opmærksom på vigtigheden af at beskytte sig mod solen, når den står højest. Blandt andet er der i alle kommunens dagtilbud tænkt over skyggemuligheder ved legepladserne, og i byplanlægningen tænkes naturlige skyggemuligheder også ind, hvor det er muligt og relevant.

Solfokus skal forebygge kræft i huden

Formændene for henholdsvis Børn-, Unge- og Familieudvalget og Sundheds- og Psykiatriudvalget, Kirsten Overgaard og Kim Petersen er glade for godkendelsen og for, at der igen i år sættes nationalt fokus på solbeskyttelse.

"Sommerferien står for døren og vi er glade for, at kommunens fokus på solbeskyttelse bliver anerkendt og har kvalificeret os til at blive Solsikker Kommune 2017. I sidste ende drejer det sig om at undgå kræft i huden, og der bliver gjort meget for blandt andet at skabe skyggemuligheder og skabe opmærksomhed på at huske solbeskyttelse. Heldigvis hører vi fra flere daginstitutioner, at forældrene faktisk er rigtigt gode til at smøre børnene ind i solcreme hjemmefra og give dem en solhat på”.

De mange bøllehatte, som følger i kølvandet af godkendelsen, skaber også glæde hos daginstitutionerne og Dagplejen. Her giver de nemlig mulighed for at låne bøllehatte ud til de børn, der har glemt at få egen solhat med hjemmefra. Samtidig vil Sundhedsplejen have bøllehatte med på Vordingborg Festuge.

Fakta

  • Kræftens Bekæmpelses solkampagne fokuserer igen i år på de vigtige 3 S’er: Skygge, solhat, solcreme.
  • Det er solens UV-stråler, der kan give kræft i huden. Dagens UV-indeks kan man blandt andet finde på www.dmi.dk/vejr/sundhedsvejr/uv-indeks/.
  • Kræftens Bekæmpelse har også lavet en UV-app, som kan hentes gratis til både Android og iPhone.
  • Man kan få tips om solbeskyttelse hos Kræftens Bekæmpelse på www.cancer.dk.