Ørnens dag på Avnø

Søndag den 23. februar holdes der Ørnens Dag på Avnø Naturcenter.

Kunne du tænke dig at se en havørn? Så kom til Ørnens dag på Avnø Naturcenter søndag den 23. februar fra kl. 10:00 til 14:00, hvor vi sammen kan kigge efter den store rovfugl.  

Der bliver set ørne hvert år på Ørnens Dag, men de kan være langt væk, så det vil være en god ide at medbringe en kikkert. Der er også mulighed for at se den udstoppede havørn, som hænger i loftet på Naturcenteret.

Projekt Ørn, som ledes af Dansk Ornitologisk Forening (DOF), fortæller at der i 2019 fløj 130 unger ud fra de 80 havørnereder, hvor forældrene havde held med parringen. Det er det højeste antal flyvefærdige unger på én sæson, siden den store rovfugl genindvandrede til Danmark i 1996. DOF har registreret mindst 1.069 udfløjne havørneunger siden 1996. 

Program

Kl. 10:00 bydes der velkommen af Finn Jensen som er repræsentant for Dansk Ornitologisk Forening (DOF), som står for                  arrangementet.

Efterfølgende er der en guidet tur ud på Avnø og ud til fjorden, hvor der er flere poster der spejder efter havørnene med deres teleskoper. På rundturen kan man ved shelterne i Nokkeskoven få varm kakao og pandekager. På posten i Fugleskjulet serveres der forskellige snapse.

Tilbage på Naturcenteret er der kaffe og kage. Her er også folk fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Dansk Naturfredningsforening (DN), der kan fortælle om ørnene og deres færden.

Der vil også være kikkerttræning for børn klokken 10:00 til 12:00 og du kan også lave fuglefoder på stammer.

Da det også er fastelavn, vil der fra Klokken 12:00 blive slået katten af tønden både for voksne og børn.