Bibliotekerne åbner for udlån og aflevering 18. maj

Der er restriktioner der SKAL overholdes.

 

I henhold til regeringens fase 2 af åbningsplanen, åbner alle afdelinger af Vordingborg Bibliotekerne igen mandag d. 18. maj.

Kulturministeriet har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen udarbejdet en række retningslinjer, som bibliotekerne skal leve op til og som tager hensyn til borgernes og personalets sikkerhed. Disse retningslinjer skal tages seriøst for, at biblioteket kan opretholde åbningen.

Benyttelsen af bibliotekerne begrænser sig udelukkende til at gælde udlån og aflevering af materialer.

Det betyder, at man som låner ikke må tage ophold på biblioteket og at avislæsesal samt publikums pc’er ikke må benyttes. Der bliver ligeledes ikke åbnet op for brugen af Lokalarkivet og aktiviteter som it-cafe, advokatvagten, undervisning, arrangementer og andre fællesaktiviteter er indstillet.

Da der kun er åbent for udlån og aflevering, må personalet desværre ikke give rådgivning og vejledning på stedet. Biblioteket opfordrer i stedet til, at henvendelser af denne karakter sker via telefon og mail, før borgerne fysisk går på biblioteket.

I denne særlige periode tages der ikke imod betalinger på biblioteket, men henvises til MobilePay og Dankort-betalinger via hjemmesiden vordingborgbibliotekerne.dk.

I henhold til retningslinjerne må der kun opholde sig et begrænset antal personer på bibliotekerne. På Vordingborg Bibliotek må der opholde sig maksimalt 20 personer af gangen og maksimalt 10 personer på Møn og Præstø Bibliotek. Personalet vil sørge for, at antallet ikke overskrides og at man opholder sig på biblioteket i mindre end 15 minutter.

Det er en forudsætning for åbningen, at alle lånere SKAL spritte af eller bruge de fremsatte handsker, inden de kommer ind på bibliotekerne. Det forventes som alle andre steder, at man bliver hjemme, hvis man har symptomer på sygdom.

Reserveringer fra før lukningen kan afhentes senest mandag d. 25. maj, såfremt du har dit reservationsnummer. Gebyrer bliver først tilskrevet fra mandag d. 8. juni og biblioteket opfordrer derfor borgerne til at vente med at aflevere de første par dage efter åbningen, da mange materialer skal håndteres.

Muligheden for at bestille materialer på vordingborgbibliotekerne.dk og bibliotek.dk åbner igen mandag d. 18. maj.

Bogen Kommer ordningen aktiveres ligeledes igen og borgerne vil blive kontaktet.

Grundet den lange lukkeperiode udvider Vordingborg Bibliotekerne åbningstiden i maj måned. Åbningstiderne bliver følgende indtil 31. maj:

Vordingborg Bibliotek holder åbent alle hverdage kl. 9-18 og lørdag kl. 10-13.

Møn og Præstø Bibliotek holder åbent mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 10-16 og torsdag kl. 10-17. Lørdag er der som vanligt lukket.

Lundby Bibliotek holder åbent mandag og onsdag kl. 12-17.

Borgerservice på Møn og Præstø Bibliotek vil fortsat holde lukket og der henvises til Borgerservice i Vordingborg. Biblioteket glæder sig til at byde alle borgere velkommen igen.