Donerer beskyttelsesbriller

Optiker i Stege Lars Isak Jensen har doneret 106 par beskyttelsesbriller til sundhedspersonalet i Vordingborg Kommune.

20. marts 2020

Det lokale erhversliv er nu også begyndt, at bakke op om at beskytte sundhedspersonalet mod smitte med Coronavirus, så de kan fungere optimalt.

I dag kunne Susanne Johansen, som er chef for pleje og omsorg i Vordingborg Kommune, således afhente 106 par beskyttelsesbriller som optiker Isak S. Jensen i Stege har doneret.

”Vi er meget taknemlige over, at Isak Jensen optik i Stege har doneret de mange beskyttelsesbriller. Coronavirus smitter via slimhinderne, så derfor er det vigtigt at beskytte slimhinder i øjne, næse og mund mod virus ved omgang med smittede. Derfor er netop værnemidler og desinfektion noget af det vigtigste i denne tid, for at sikre at sundheds- og plejepersonalet ikke bliver smittet, men samtidig også noget der er svært at skaffe på grund af den store efterspørgsel. Så vi er meget taknemlige,” siger chef for Pleje og Omsorg Susanne Johansen.

Om hvorfor han  har doneret de mange beskyttelsesbriller, siger optiker Lars Isak Jensen:

”Jeg sad i aftes og læste om hvor svært det var at skaffe værnemidler og herunder beskyttelsesbriller. Og da jeg havde 106 par i overskud af dem, jeg til nytår havde indkøbt for at give gratis til mine kunder, så de kunne passe på deres øjne, tænkte jeg, at de ikke bare skulle ligge der men ud at gøre gavn. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi passer på dem, som passer på os, så jeg kontaktede borgmesteren og sagde jeg godt ville donere dem.”

Lars Isak Jensen opfordrer samtidig optikerkolleger, byggemarkeder og andre der måtte ligge inde med værnemidler til at følge hans eksempel.

”I den situation Danmark står i, synes jeg, at vi bør løfte i fælles flok,” siger han.

Borgmester Mikael Smed glæder sig over donationen:

”Det er fantastisk, at opleve, at en lokal virksomhed selv henvender sig for at bakke op på den måde, som optiker Lars Isak Jensen har gjort. Det er ægte samfundssind. Værnemidler bliver mere og mere nødvendige for sundhedspersonalet i takt med at antallet af smittede i Danmark stiger, og sværere at skaffe, så det luner med den indstilling fra Lars Isak Jensen,” siger Mikael Smed.