Fejring af unge lokale vindere fra DM i Skills

Alle er velkomne til at være med til at fejre de fire lokale lærlinge.

Vordingborg Kommune har fået fire danmarksmestre i håndværk. Tømrerlærling Lau Haubro og brolæggerlærlingene Lasse Hansen og Martin Rysgaard blev kåret som vindere ved DM i Skills og blikkenslagerlærling Benjamin Engel Rasmussen, som var på det vindende danske hold ved Øresundsmesterskaberne, som blev afviklet sammen med Skills.

Det bliver mandag den 3. februar fejret med et åbent arrangement i byrådssalen sammen med blandt andet borgmesteren.

”Det er utrolig vigtigt, at flere unge får øjnene op for de mange muligheder, der er med en erhvervsuddannelse, og derfor er jeg ekstra stolt og glad over, at vi i år har fire lokale vindere. De kan med deres dygtighed være med til at styrke den positive fortælling om erhvervsuddannelserne. Samtidig er det også et udtryk for, at vi har nogle gode virksomheder som formår at uddanne dygtige håndværkere,”

Udtalelsen kommer fra borgmester Mikael Smed, der sammen med kommunalbestyrelsen har fokus på, at langt flere unge i kommunen skal i gang med en uddannelse.

DM i Skills viser netop omverdenen de mangeartede muligheder som erhvervsuddannelserne rummer. De unge på uddannelserne får mulighed for at vise deres talenter og faglige stolthed, der forhåbentlig kan inspirere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Til DM i Skills og Øresundsmesterskaberne var der masser af talent, så lærlingene Lau Haubro, Lasse Hansen, Martin Rysgaard og Benjamin Engel Rasmussen har kæmpet hårdt for deres sejr, og op til DM i Skills har de fået stor opbakning fra de virksomheder, hvor de er i lære.

Når de fejres i byrådssalen, vil der også være fokus på, hvad der skal til for at blive en god håndværker og hvad der motiverer dem i deres arbejde og uddannelse.

Håndværk og byggebranchen er en vigtig del af kommunens styrker på erhvervsområdet, og derfor har kommunalbestyrelsen også en ambition om at gøre Vordingborg til Danmarks bedste håndværkerkommune. I strategien der skal indfri ambitionen, lægges der blandt andet vægt på at gøre det ekstra fordelagtigt at drive håndværksvirksomhed i kommunen, skabe flere lærlingepladser, og få flere unge til at tage en håndværksuddannelse.

For unge, der er klar til en håndværksuddannelse, er det en god nyhed, at EUC Sjælland i Vordingborg opstarter grundforløb i håndværksfag fra august 2020. Det glæder formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Uddannelse, Anders J. Andersen:

”Vi ved, at lokale uddannelsesmuligheder har afgørende betydning for, at flere unge kommer i gang med en uddannelse efter grundskolen. Og derfor er jeg selvfølgelig utrolig glad for, at vi med de nye grundforløb udvider de unges muligheder og samtidig øger vores fokus på håndværksfag. ”

Arrangementet mandag den 3. februar kl. 12.30 bliver dermed både en fejring af de fire vindere og en markering af indsatsen for at blive Danmarks bedste håndværkerkommune.