Fødselsdagsgave til Dronning Margrethe

Alle 3. klasserne på kommunens skoler er i gang med malerier, der skal blive til en gave til Dronning Margrethe.

Motivet skal være en fri fortolkning af dronningen og et vartegn for kommunen.

Det er Kommunernes Landsforening (KL), der har fået ideen til en fælleskommunal gave til Dronning Margrethe, og det er dermed 3. klasser i alle landets 98 kommuner, der deltager i det store projekt. Hver kommune bidrager med ét maleri til den fælles gave som bliver afsløret ved en ceremoni lige op til Dronning Margrethes store dag.

KL vil den 15. april overrække de indrammede malerier ved en ceremoni på Christiansborg Slotsplads, hvor Dronning Margrethe vil være til stede, og hvor også en pige og en dreng fra hver kommune vil deltage sammen med deres forældre.

I Vordingborg Kommune skal alle 3.klasser levere ét maleri. Borgmester Mikael Smed og formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie, Nikolaj Reichel vil blandt 3. klassernes malerier, udvælge det, der repræsenterer Vordingborg Kommune bedst og overraske klassen.

Den klasse, hvis maleri bliver valgt, vil få besøg af borgmesteren, som herefter vil trække lod blandt børnene, om hvem der skal være med til at overrække gaven ved ceremonien på Christansborg Slotsplads den 15. april.

De øvrige 3. klassers malerier vil blive udstillet på et eller flere af kommunens biblioteker op til den royale fødselsdag.