Historisk Botanisk Have fylder 100 år

Den gamle have fejres i juni 2021.

Historisk Botanisk Have bliver 100 år i 2021. I den anledning renoveres haven og der er flere initiativer på vej for at udvikle havens skønhed og nytte.

En af Danmarks mest betydningsfulde landskabsarkitekter G.N Brandt har tegnet haven. Havens parterre og folier er motiver fra den historiske havekunst der både kan genfindes i barokken og nyere moderne havekunst.

”Vores gartnere er i fuld gang med at løfte plejeniveauet i haven. Blandt andet renoverer de bygningselementer og udskifter dele af beplantningen. Desværre er en del af havens buksbom, ramt af en svampesygdommen kaldet ”buksbom-grentørre” (Volutella buxi). Dem har vi selvfølgelig valgt at udskifte, så kanterne rundt om den helt unikke urtesamling igen fremstår flotte, og i det tiltænkte mønster,” siger Lise Hansen Thorsen, Chef for Trafik og Ejendomme.

Buksbom danner kant om urtesamlingen og udgør parterret i et symmetrisk mønster. Udskiftningen af buksbom påbegyndes inden efterårsferien.

Buksbomparterret, har de seneste år været tilplantet med sommerblomster, men for at give de nye buksbom ro og plads til at etablere sig, holdes der en pause med sommerblomsterne. I stedet for sommerblomster udlægges ny muld, blomsterløg og perlesten.

Inden havens fødselsdag, istandsættes både bænke og pavilloner. Sideløbende bliver den store urtesamling og de fire staudebede også opdateret. Det forventes at havens fødselsdag fejres omkring Sankt Hans 2021.