Kend din skov

Spændende arrangementer i Vintersbølle skov søndag den 13. oktober.

Søndag den 13. oktober inviterer Lokalhistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråd, Theisens Papirværk, FDF Ørslev-Vordingborg, O-63 og Vordingborg Kommune til ”Kend din skov” arrangement i Vintersbølle Skov. Der vil være aktiviteter rundt i skoven mellem kl. 13 og 16. En ny tradition, hvor de lokale foreninger, klubber, skolen og kommunen vil vise, hvad skoven danner ramme om.

Vintersbølle skov indeholder kultur, historie og smuk natur. Det giver rige muligheder for både børn, unge, voksne og ældre til at samles og få mange fantastisk oplevelser sammen. Skoven danner desuden ramme om en masse foreninger og klubbers aktiviteter. Vi vil gerne udbrede kendskabet til disse. Derfor er vi gået sammen om arrangementet ”Kend din skov”, der ligger i skolernes efterårsferie.

Kend din skov er et arrangement, hvor vi holder en slags åben hus i skoven hos alle de foreninger, klubber og andre der er knyttet til skoven og som har interesse i det. I år er det fjerde gang vi holder arrangementet. I skoven vil der være aktiviteter for både børn og voksne:

1. Gåtur i skoven:

Lars fra Lokalhistorisk forening for Vintersbølle/Nyråd guider fra skolen ned igennem skoven til Theisens Papirværk. Turen starter ved skolen i Nyråd kl.13.00.

2. Theisens Papirværk:

Per Ole og Jørgen fra Theisens Papirværk vil fortælle om historien og projektet. Per Ole holder en guidet tur kl.14.15-15.15 med start fra Theisens Papirværk

3. Beværterhuset:

Lokalhistoriskforening for Vintersbølle/Nyråd holder åbent hus. Her vil der blive solgt kaffe og kage til 20 kr. og fortalt om historien. Husk kontanter.

Orienteringsløb med start kl.13.30 fra Beværterhuset arrangeret af orienteringsklubben O-63.

Vi skal hos naturvejleder Christina lærer om svampe. Vordingborg Kommune har fået kortlagt alle de sjældne rødlistede svampe man kan finde i kommunen, og på denne tur har vi inviteret en af eksperterne bag kortlægningen med. Turen starter kl.13.15 ved Beværterhuset og slutter samme sted kl.15.45.

4. Blegen:

Lokalhistoriskforening for Vintersbølle/Nyråd vil vise og fortælle om processen omkring blegning samt fortælle historien omkring Beværterhuset og Blegen.

5. FDF hytten:

Hytten vil være åben for info vedr. FDF. Der vil være bål med mulighed for at købe pølser og brød samt bage snobrød og lave popcorn gratis.

Arrangementet finder sted søndag den 13. oktober 2019, start kl. 13.00 og slut kl. 16.00

Parkering og mødested

ved Kulsbjerg Skole, Nyråd Afd., Bakkebøllevej 6, 4760 Vordingborg.

Kl. 13.00 vil Lars fra gåtur i skoven tage imod folk ved p-pladsen, uddele kort over aktiviteterne og guide folk ned i skoven.

Se kort over aktivitetssteder

Se plakaten for arrangementet