Kommunalbestyrelsen i nyt videomøde

For anden måned i træk gennemfører kommunalbestyrelsen sit møde som videomøde.

Onsdag den 29. april klokken 18.00 sætter de 29 kommunalbestyrelsesmedlemmer i Vordingborg Kommune sig foran deres iPads derhjemme for at mødes til et nyt videobaseret kommunalbestyrelsesmøde.

Det sker for at efterleve sundhedsmyndighedernes anvisninger for at reducere smitten med coronavirus. Kommunalbestyrelsen gentager således succesen fra den 25. marts, hvor Vordingborg Kommune for første gang gennemførte et kommunalbestyrelsesmøde uden at politikerne var fysisk tilstede i samme rum.

Det videobaserede kommunalbestyrelsesmøde den 29. april bliver også denne gang transmitteret live på Vordingborg Kommunes hjemmeside og Facebookside. Så alle interesserede kan følge med i mødet, mens beslutningerne bliver truffet.

Der vil også denne gang være mulighed for at stille spørgsmål til de sager, der bliver behandlet på kommunalbestyrelsesmødet eller stille andre spørgsmål af almen kommunal interesse, dog ikke spørgsmål om enkeltpersoner – heller ikke om spørgeren selv. Spørgsmål skal indsendes inden mødet pr. mail til ledelsessekretariatet@vordingborg.dk eller med brev til Ledelsessekretariatet, Vordingborg Kommune, Valdemarsgade 43, 4760 Vordingborg, så de er modtaget senest mandag den 27. april 2020 klokken 08.00.

Borgmester Mikael Smed glæder sig over, at det er muligt at afholde kommunalbestyrelsesmøderne på en forsvarlig måde, mens risikoen for coronasmitte fortsat skal tages alvorligt. ”Hvis man skal fremhæve et af de små lyspunkter, der har været i denne vanskelige tid, så må det være hele samfundets evne til at tilpasse sig og finde nye løsninger på de udfordringer, der er opstået i kølvandet på coronaen. Selvom vi har måttet lukket flere ting ned i denne tid, så er der stadig beslutninger der skal træffes og føres ud i livet. Det er derfor vigtigt, at vi kan mødes i vores nye digitale møderum og at offentligheden stadig har mulighed for at følge med i mødet. Men jeg må da indrømme, at jeg også ser frem til, at vi kan mødes fysisk igen og se hinanden rigtigt i øjnene, når vi indimellem skal træffe nogle svære beslutninger sammen” siger borgmester Mikael Smed.

Kommunalbestyrelsesmedlemmerne gennemfører også alle øvrige politiske møder som videomøder, men da udvalgsmøder afholdes som lukkede møder, bliver de ikke live-transmitteret.