Kulturpriserne 2019 står i musikkens tegn

17. januar 2020 uddeles der musikalske kulturpriser på Stars i Vordingborg.

Der spændes bredt over musikken når Kulturpriserne 2019 uddeles på STARS i Vordingborg. Fra gribende tekster og visesang med nerve, til garagerock fra rendestenen på Gutter Island.
I år er der kommet ny hovedsponsor, som er Møns Bank. Og så er der en helt ny Kulturpriskategori – Puplikumsprisen.
Dermed er der lagt i kakkelovnen til en underholdende og overraskende aften, når skuespiller Jens Andersen går på scenen som konferencier og præsenterer aftenens prismodtagere.

”Jeg er så glad, og ikke mindst stolt over, at vi her i Vordingborg Kommune har så stærkt, blomstrende og nytænkende kulturliv, som vi har. Jeg glæder mig igen i år til at Kulturpriserne skal uddeles, så vi får sat fokus på kulturen, fejret talenterne, de professionelle og hele det kulturelle liv i Vordingborg Kommune. Kultur er højt på mange dagsordener. Det er den også for os i Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid. Vi tror på, at et rigt kulturliv er med til at gøre det attraktivt at flytte her til, og til at besøge os.
Vi står igen tæt sammen med erhvervslivet for at uddelingen kan lade sig gøre. En stor tak til Møns Bank for at tro på projektet, og for deres bidrag i form af hovedsponsoratet. Vi håber, at rigtig mange vil deltage i arrangementet, så vi sammen kan hylde kulturlivet, og få skabt en musikalsk fest på Stars” siger Thorbjørn Kolbo, Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid.

Hovedprisen på 25.000 kr. går til den internationalt anerkendte garagerock festival ”Gutter Island”, som afholdes hvert andet år i august på Masnedøfortet ved Vordingborg. Festivalen hædres med årets kulturpris for sin stædige og stadige indsats med en festival for nichemusik, der bidrager til en stærk eventkultur i Vordingborg Kommune, og tiltrækker publikum fra hele landet. I 2020 har Gutter Island 20 års jubilæum Festivalen har gennem årerne vokset sig både stor og stærk, uden at den charme, frækhed og vildskab som de tre dage på det gamle fort har stået for fra starten.

Årets talentprismodtager befinder sig i den modsatte ende af musikspektret. Talentprisen går til den lokale ordsmed, folkemusiker og lokalpatriot MC Hansen, som med sin guitar og sprøde stemme griber sit publikum med dragende fortællinger i ord og musik. MC, eller Mads Christian Hansen, har i 2019 udgivet sin første plade på dansk – og den kan mærkes. Med Jungshoved som udgangspunkt og livet i flere generationer som omdrejningspunkt, har han skabt et krystalklart udtryk, som for alvor viser hvor stort et fortællertalent MC Hansen er. Det talent ønsker Kulturpriskomiteen at anerkende, og forhåbentlig åbne endnu flere menneskers øjne for.

Aftenens program kommer til at fejre musikkens mangfoldighed og uden at afsløre for meget, tør vi godt love at der bliver noget for enhver smag.

Den ny stiftede Publikumspris giver kulturforbrugerne muligheden for at påvirke aftenens gang. Komitéen ønsker nemlig at finde ud af hvad året kulturelle oplevelse i Vordingborg Kommune i 2019 har været. Det er muligt at indstille store og små kulturelle begivenheder til prisen, og i løbet af januar 2020 skal vinderne findes ved afstemning på nettet. 

Du kan følge med på www.vordingborg.dk/oplev/kulturpris og på facebook.com/oplev.vordingborg/ for at gøre din indflydelse gældende.

Den endelige vinder afsløres til prisfesten 17. januar 2020

Vordingborg Kommune har indgået en 3-årig aftale med Møns Bank om et samarbejde omkring Kulturpriserne, et samarbejde som begge parter er utrolig glade for.

Der er fri entré og alle er velkomne, når vi fejrer kulturen i Vordingborg Kommune, til en festlig aften i godt selskab. Det sker,  fredag d. 17. januar 19.30 - ca. 21.30, på STARS, Algade 82, 4760 Vordingborg.