Meningitis på Præstø Skole

En elev er smittet med meningitis. Man skal ikke være bekymret over, at sende sine børn i skole.

28. FEBRUAR 2020

Søndag den 23. februar blev en elev fra udskolingen på Præstø Skole indlagt på Rigshospitalet med stærk mistanke om, at eleven havde smitsom meningitis.

Eleven var det andet tilfælde på skolen, idet et medlem af voksengruppen på skolen fornylig fik konstateret meningitis og blev sat i behandling for sygdommen. Styrelsen for Patientsikkerhed har konstateret at de to tilfælde ikke kan kædes sammen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har iværksat de nødvendige foranstaltninger i forhold til de to tilfælde. Det betyder blandt andet, at der sker en kortlægning af, hvem eleven har været i kontakt med det seneste stykke tid, og at de nære kontakter, som anbefales forebyggende behandling, har fået denne behandling tilbudt.

”Præstø Skole har søndag orienteret alle forældre og medarbejdere, som også er blevet gjort opmærksom på hvilke symptomer, man skal holde øje med. Alle forholdsregler er truffet, og selvom meningitis er en alvorlig sygdom, så er der ingen grund til bekymring over at sende sine børn i skole,” siger børne- og kulturdirektør Jakob Thune.

Symptomer på meningitis:

Meningokok meningitis kan udvikle sig i løbet af få timer. Der vil typisk være kraftig hovedpine, kvalme og opkastninger samt høj feber (39 - 40 °C). Ofte er der ét eller flere af følgende faresignaler: Nakkestivhed, påvirket alméntilstand og sløret bevidsthedsniveau.

Hvis man opholder sig i Region Sjælland og får tegn på symptomer skal man kontakte Lægevagten 70 15 07 00 eller akuttelefonen på 70 15 07 08.