Mød din byggesagsbehandler

Nye regler og krav om digitale ansøgninger kan gøre byggeansøgninger vanskeligere.

 

Når man bygger nyt, kræver det som regel en godkendelse fra kommunen, inden man går i gang. Men nye byggeregler og krav om digitale ansøgninger betyder, at det ikke altid er lige nemt at gennemskue, hvordan man skal udfylde og indsende sin byggeansøgning.

Derfor rykker Vordingborg Kommunes byggesagsbehandlere nu ud af kontorerne i Langebæk og ud til Præstø, Stege og Vordingborg for at tilbyde hjælp og rådgivning til de borgere, som går rundt med byggedrømme og skal til at ansøge om byggetilladelse. Her kan man få en indledende dialog med en byggesagsbehandler, inden man planlægger sit byggeprojekt. Man kan også få hjælp til at bruge den digitale ansøgningsportal Byg og Miljø eller få svar på generelle spørgsmål om, hvordan Vordingborg Kommune vurderer og behandler byggeansøgningerne. Man skal huske at medbringe sit nemID, hvis man gerne vil have hjælp til at udarbejde en ansøgning i Byg og Miljø, mens man sidder sammen med byggesagsbehandleren.

”Mød din byggsagsbehandler” finder sted på torsdage klokken 12:00–17:00 på:

• Præstø Bibliotek: 10. september og 3. december.

• Stege Bibliotek: 17. september og 10. december.

• Vordingborg Job- og Borgerservice: 24. september og 17. december.

Fagchef i Vordingborg Kommunes Afdeling for Byg, Land og Miljø, Mette Christensen, håber at rigtig mange borgere vil tage mod tilbuddet om vejledning:

”Det er desværre ikke altid lige nemt at overskue alle regler og oplysningskrav, når man starter sin byggesag op. Hvis man fx glemmer at indsende nogle relevante oplysninger til os, så kan det betyde en forsinkelse i sagsbehandlingen. Derfor vil vi rigtig gerne hjælpe ansøgerne med at komme godt fra start i deres byggesag. Vi har også planer om at udvide tilbuddet med flere datoer, hvis ”Mød din byggesagsbehandler” bliver en stor succes” siger Mette Christensen og understreger samtidig, at man fortsat også altid er velkommen til at komme til Langebæk, hvor byggesagsbehandlerne i Byg, Land og Miljø arbejder til dagligt. Det kræver blot, at man booker tid til en forhåndsdialog via Vordingborg Kommunes hjemmeside: https://vordingborg.dk/borger/bolig-og-byggeri/bestil-tid-til-et-moede