Nyt fra biblioteket uge 16

Ingen gebyrer, frie billeder og digitale fagbøger på engelsk.

Bibliotekerne i Vordingborg, Lundby, Præstø og Møn holder foreløbigt lukket indtil d. 10. maj i overensstemmelse med statsminister Mette Frederiksens seneste udmeldinger.

I den forlængede lukkeperiode vil der ikke blive opkrævet gebyrer for de materialer, som skulle have været afleveret i perioden.

Det digitale bibliotek kan du altid finde på vordingborgbibliotekerne.dk, hvor du kan få adgang til e-bøger, net-lydbøger, streaming af film, avisartikler, fagmagasiner og meget mere.

Find billeder som du frit kan benytte

Ophavsretten til billeder er aldrig helt nem at gennemskue. Via biblioteket kan du benytte tilbuddet Britannica ImageQuest, som giver adgang til millioner af billeder fra mere end 60 af verdens bedste og mest respekterede billedbiblioteker.

Det gode er, at du frit kan bruge billederne privat til dine opgaver, fødselsdagsinvitationer eller andet, hvor du mangler et billede. Der er forskellige søgemuligheder, hvor du kan søge på billedets emne, form eller som clipart.

Du har adgang til Britannica ImageQuest via Vordingborgbibliotekerne.dk, hvor du logger på med dit cpr-nummer og den pinkode, du normalt bruger. Er du ikke oprettet som låner, kan du blive det ved at logge ind med din NemID på vordingborgbibliotekerne.dk.

Engelske e-fagbøger på højt niveau

Vi har i et tidligere nyhedsbrev nævnt eReolen, som er et tilbud, der indeholder danske e-bøger. eReolen Global indeholder udenlandske titler, hvor de fleste er skønlitterære titler.

Gennem eEbook Central Public Library Complete har du adgang til mange e-bøger inden for alle fagområder, som dog primært er fra engelske og amerikanske forlag.

Ebook Central kan du bruge til eksempelvis studiet for de videregående uddannelser, da de fleste af titlerne er på et højt fagligt niveau. Ofte er disse bøger svære at finde som fysiske bøger herhjemme. Man kan søge på tværs af alle bøger og det er muligt at downloade tekstafsnit i pdf-format eller printe et antal sider.

Lige som med de andre digitale tilbud, kræver det, at du er registreret som låner.