Nyt fra biblioteket uge 18

Efterårets voksenarrangementer, muligheder for ordblinde og mulig genåbning i maj.

Efterårets voksenarrangementer er klar

I den hjemsendte periode har bibliotekets medarbejdere arbejdet på efterårets arrangementer og du kan nu på hjemmesiden vbdetsker.dk se, hvad du kan glæde dig til i efteråret. Biblioteket regner stærkt med, at der tilnærmelsesvis er normale tilstande til den tid.

Foredragene med Lone Theils og Maria Helleberg, som skulle have gæstet bibliotekerne her i foråret, er rykket til henholdsvis september og oktober. Derudover kan du glæde dig til Lars Nyhuus, som fortæller om 365 dage i vildmarken; forfatter Jesper Clemmensen, der fortæller om sin nyeste bog ”Afhopperne”, der udkom i marts 2020; blive klogere på det amerikanske valg ved historiker og forfatter Niels Bjerre-Poulsen og endelig, men ikke mindst kommer forfatter Tom Buk-Swienty i november og beretter om Karen Blixen, som han har skrevet om i bogen ”Løvinden”.

Er du ordblind eller kender du én, der er? – ny portal er i luften

5-7 % af den danske befolkning er ordblinde. Siden ordblindhed.dk giver via tekst og film ordblinde borgere og fagpersoner overblik over forskellige hjælpemuligheder og værktøjer, som eksempelvis Ordblindetesten, ordblindeundervisning og andre muligheder for støtte i skolen, på uddannelsen og i job.

Portalen ordblindhed.dk er udviklet af Nota, der er et bibliotek og videnscenter, som beskæftiger sig med bøger for mennesker med synshandicap. Nota har sammen med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt Socialstyrelsen bidraget til portalen om ordblindhed.

Maj bliver måske måneden, hvor bibliotekerne åbner

Biblioteket holder stadig fokus på datoen 11. maj, som indtil videre er den udmeldte genåbningsdato. Indtil da kan du benytte det digitale bibliotek, som du finder på vbnetmedier.dk. Læs e-bøger, hør en god lydbog, se en film, læs avisartikler og tidsskrifter, se en koncert og meget mere. Du logger ind med dit cpr-nummer og den 4-cifrede pinkode, du normalt bruger på biblioteket.

Er du ikke oprettet som låner, kan du blive det ved at logge ind med din NemID, hvor du bliver bedt om at lave en pinkode.