Nyt fra biblioteket uge 35

Coding Pirates søger frivillige og det rullende sommerbibliotek

Coding Pirates søger frivillige til vores afdelinger i Vordingborg og på Møn

Vil du hjælpe 7-17-årige med at blive teknologiske pirater, som kan skabe og være IT-kreative, designe og omforme idéer, programmere robotter og kode computerspil? Så er det måske noget for dig at blive frivillig i Coding Pirates.

Coding Pirates har 2 afdelinger: Kulturarkaden Vordingborg, tirsdage kl. 16:30-18:30. Opstart 1. sept.

Stege på Møn skole, torsdage kl. 16:30 -18:30. Opstart 3. sept.

Du skal undervise, inspirere og lege med teknologien sammen med de 7-17-årige. Du skal have det sjovt og netværke med de mange frivillige kodepirater rundt i landet. Du kan have en IT-baggrund, en didaktisk baggrund eller bare være interesseret i børn, tech, leg og kreativitet.

Kontakt Heidi Thorsen på 31 23 52 23 eller hsth.vordingborg.dk, hvis det har din interesse.

Det Rullende Sommerbibliotek

Vordingborg Bibliotekerne har hen over sommeren bragt læseinspiration ud til børn i kommunen.

Som en del af regeringens sommerpakke blev der indkøbt nye bogudgivelser til både små og store piger og drenge. Energiske bibliotekarer og en trækvogn fuld af spændende bøger spredte læseglæde i kommunen ifm. sommeraktiviteter i fritidsforeningerne.

Ved besøg hos bl.a. Møn Svømmeklub og på Præstø Strand blev konceptet vældig godt modtaget af børnene og deres voksne, og det gav samtidig anledning til en god snak om læselyst, Sommerbogen og bibliotekets øvrige tilbud.

Vordingborg Bibliotekerne arbejder for at styrke og udvikle læselysten for børn, unge og deres forældre. Det Rullende Sommerbibliotek er et godt eksempel på, hvordan biblioteket ønsker at være til stede i hverdagslivets rammer og herigennem styrke og udvikle læselysten for børn og deres forældre.