Nyt fra biblioteket uge 37

Det vilde Danmark- se og lugt et ådsel samt Nyd naturen.

Det vilde Danmark: Vordingborg Bibliotekerne sætter fokus på kommunens naturperler

I ugerne 36-40 er Vordingborg Bibliotekerne en del af DR’s og Danmarks folkebibliotekers landsdækkende kampagne Vores Natur.

Med fokus på kommunens særegne vilde natur har Vordingborg Bibliotekerne indgået et samarbejde med flere lokale miljøinteressenter såsom Danmarks Naturfredningsforening, Vordingborg Kommunes naturvejledere, Middelalderhaven i Stege og fotografen Per Rasmussen.

Har du set vores ådsel? Eller lugtet?

Som en del af kampagnen kan man se, hvordan dyr bliver nedbrudt i naturen. Foran KulturArkaden i Vordingborg er der sat et ådselsbur op, hvor der ligger et rådyr og et pindsvin, der begge er blevet dræbt i naturen.

De 2 dyr skal nu gå i forrådnelse og du vil løbende kunne se, hvordan nedbrydningen foregår. Vi sætter hermed fokus på den mangfoldighed af dyr, bakterier og svampe, der er knyttet til døde dyr. Man kan være heldig at se nogle af de mange spændende dyr, såsom ligrøvere, ådselsbiller og ådselsgravere, der er medvirkende til et ådsels hurtige nedbrydning.

Der lugter allerede dejligt af forrådnelse omkring buret, men det varer ikke længe, før der kun er pels og skelet tilbage. Kig forbi og se, hvor langt nedbrydningsprocessen er nået.

Nyd naturen - Glimt fra de bedste steder og fra det helt nære

Onsdag den 16. september kl. 19 slår vi dørene op for vores efterårsarrangementer målrettet voksne på Vordingborg Bibliotekerne.

Kom med til en aften i naturens tegn. Bliv inspireret og nyd kommunens perler og den lokale natur, når vores lokale biolog Bo Kayser fortæller og viser billeder fra naturen i Vordingborg Kommune.

Følg en af de lokale havørnefamilier, se orkideer og sommerfugle på Høvblege, hør om vandfugle i Jordbassinerne ved Stege, om efterårets flotte svampe og meget mere.

Foredraget er for alle med interesse for naturen og blot et af de mange arrangementer, som er en del af DR’s og Danmarks folkebibliotekers landsdækkende kampagne Vores Natur.

Det er gratis at deltage, men det anbefales, at man henter en billet på vbdetsker.dk eller på biblioteket, da der er begrænsede pladser. Arrangeres i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening i Vordingborg.