Nyt fra biblioteket uge 39

Nyt om app'en Biblioteket og flere nye spændende arrangementer.

App’en ’Biblioteket’ er en stor succes
Det bliver ikke nemmere at gå på biblioteket end med app’en ’Biblioteket’, hvilket borgerne i Vordingborg Kommune har fået øjnene op for. App’en har eksisteret i et stykke tid, men det er først på det seneste, at Vordingborg Bibliotekernes lånere har taget den til sig. Tidligere har man kunne forny sine hjemlån via sms, men pr. 1 oktober er fornyelser kun muligt via app’en eller gennem bibliotekets hjemmeside.
”Vi oplevede, at brugerne blev forvirrede over vores sms-beskeder, når de forsøgte at forny deres materialer. Det undgås helt med app’en ”Biblioteket”. Når først app’en er installeret og man er logget ind, er alle ens lån, bestillinger og reserveringer lette at overskue. De materialer, der bliver fornyet eller ikke bliver fornyet fremgår tydeligt”, siger bibliotekar Jette Mehlsen. App’en kan bruges til meget andet end at forny sine lån. Det er nemt at reservere bøger og let at hoppe videre til fx eReolen og Litteratursiden. App´en sender notifikationer om, at afleveringsdatoen nærmer sig eller den er overskredet, at der er reserveringer klar samt besked om mellemværender. Hent app’en "Biblioteket" i Google Play eller i App Store. Når du logger ind vælges Vordingborg Bibliotekerne sammen med dit bibliotekslogin (cpr- eller lånernummer og pinkode). I august måned blev app’en benyttet 940.797 gange i løbet af måneden og i alt 241.336 materialer blev fornyet. Allerede nu bliver app’en ’Biblioteket’ bliver flittigt brugt og pr. 1. oktober vil den blive brugt endnu mere, når Vordingborg Bibliotekernes lånere skal bruge app’en til at forny deres materialer.

Spændende arrangementer i den kommende uge

Inspirationsaften for læseheste og læsekredse
Er du en læsehest og ønsker at være en del af en læsegruppe og dele dine oplevelser med andre? Så kom til inspirationsaften på Vordingborg Bibliotek tirsdag den 29. september kl. 19. Du vil få gode råd til det praktiske ved start af en læsekreds eller finde nye medlemmer til eksisterende. Mulighederne er mange, så hvis du fx er interesseret i klassisk litteratur, fantasy eller en læsekreds kun for mænd, så kom og hør nærmere. Alle er velkomne - selv om man ikke er med i en læsekreds lige nu.

Mød Lars Nyhuus – vinder af ’Alene i Vildmarken’ på Præstø Bibliotek
I 2011-2012 boede Lars et år sammen med sin familie i den svenske ødemark. Hvad fik en lille familie til at flytte til en øde svensk fjeldskov med bjørne og rensdyr som nærmeste naboer? Hør berettelsen om livet med vandspand, brændekomfur og isnende kuldegrader. Arrangementet foregår på Præstø Bibliotek torsdag den 1. oktober kl. 19.

Carla og far
Kom og oplev Carla og Far spille koncert for børn lørdag den 3. oktober kl. 11.00 på Vordingborg Bibliotek. Carla og Far er en eventyrlig koncert for de 3 til 8-årige og deres forældre.

Køb eller hent din billet til arrangementerne på vbdetsker.dk eller ved henvendelse på biblioteket.