Nyt fra biblioteket uge 40

Film, foredrag om jødeforfølgelse, IT-kursus og lokalpolitikere anmelder bøger.

Det sker i ugen

Mandag d. 5. oktober kan du komme i biografen sammen med biblioteket, når vi har ”Læs bogen –se filmen” i Bio Bernhard i Præstø.

Denne gang skal vi se filmen ”The personal history of David Copperfield”, som er på baggrund af bogen skrevet af Charles Dickens. Vi mødes kl. 10, hvor vi efter filmen taler om film og bog.

2. verdenskrig og tiden efter var, for især jøderne, en frygtelig tid. Forfatter Jesper Clemmensen har skrevet bogen ”Afhopperne”, som handler om tjekkiske Jan Rocek og hans personlige historie. Han gennemlevede uhyrlighederne i Auschwitz og så sin familie blive udslettet, for at vende tilbage til Prag med et totalitært regime. Han undslap kommunismen sammen med sin familie via en hårrejsende flugt op gennem Europa for til sidst at hoppe fra en færge i Gedser havn.

En spændende historie, som Jesper Clemmensen beretter om på Møn Bibliotek tirsdag d. 6. oktober kl. 19. Du får din billet på vbdetsker.dk.

Onsdag d. 7. oktober kl. 9.30 er der IT-kursus for alle, når ZBC elever instruerer i IT-sikkerhed. Denne gang bliver der lagt særlig vægt på Word og Excel.

Lokalpolitikere giver læsetips i ny kampagne

Vordingborg Bibliotekerne er gået sammen med lokale politikere i en ny kampagne, der skal inspirere til mere læselyst.

Kampagnen, der tæller deltagere fra flere af kommunalbestyrelsens partier blev skudt i gang onsdag den 30. september, hvor borgmester Mikael Smed anmeldte en bog, han lige havde læst.

Den opgave politikerne har fået, lyder ganske kort. ”Vælg en bog som du gerne vil læse eller allerede har læst. Fortæl derefter om bogen eller hvorfor du ønsker at læse den, samt hvorfor du gerne vil anbefale den til andre”.

Der er ingen regler for, hvilken genre ugens læser vælger til sin bog. Derfor kan anmeldelserne omhandle en kærlighedsroman, en krimi, en tegneserie, en fagbog – ja, lige hvad den enkelte har lyst til at læse eller tidligere har ladet sig inspirere af.

”Vi ønsker at sætte fokus på læselyst samt inspirere til læsning. Vi tænkte, at det kunne være en sjov opgave for vores lokalpolitikere at få lov til at udvælge titler, som de gerne vil sætte fokus på af den ene eller anden grund. Vi er i øvrigt blevet rigtig glade for de positive tilbagemeldinger, vi har fået” udtaler bibliotekar Mette Storm, der er ansvarlig for kampagnen. D

u finder en ny lokalpolitikers anmeldelse på Vordingborg Bibliotekernes Facebookside og på www.vordingborgbibliotekerne.dk hver onsdag. Foreløbig kører kampagnen året ud med et nyt opslag om ugen.