Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 45

Vordingborg Bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her.

Ugens Anmelder er Mette Storm

Hører du også til blandt dem, der finder fornøjelse i tegneserier ind imellem? Så er ugens anmeldelse måske et kig værd?

Bibliotekar Mette Storm har nemlig valgt at anmelde tegneserien ”Sherlock Holmes - Crime Alleys” af Sylvain Cordurié og med illustrationer af Alessandro Nespolino.

En fremragende fortalt historie, der foregår i victorianske London og med karakterer vi kender så godt fra de utallige variationer, der efterhånden er udkommet i både roman-, tegneserie-, film- og tv-serieform.

Tegneserien er stemningsfuld, uhyggelig og virkelig godt skruet sammen og giver så fint liv endnu en gang til Sir Arthur Conan Doyles klassiske karakter.

Anmeldelsen kan du læse i sin helhed på www.vorbib.dk og Vordingborg Bibliotekernes Facebookside.

Du kan også blive ugens anmelder, skriv til biblioteket@vordingborg.dk, hvis du vil høre mere.

 

Skumringstimen – en nordisk tradition i KulturArkaden

Mandag d. 13. november puster vi endnu en gang liv i den gamle nordiske fortælletradition med arrangementet “Skumringstime”.

De korte mørke efterårs- og vinterdage har vi til fælles i Norden. I tidligere tider – før TV og computere blev en del af vores hverdag – var højtlæsning i de mørke vinteraftener en udbredt nordisk tradition.

I år er det den norske prisbelønnede forfatter Ingvild H. Rishøis bog ”Stargate”, der skal læses op fra. Ingvild H. Rishøi blander moderne hverdagsrealisme med referencer til de klassiske nordiske fortællinger.

Det vil være den lokale fortæller Marianne Christensen, som læser op af ”Stargate” og Per Østergaard ved klaveret, sørger for den musikalske underholdning i form af fællessang.

Biblioteket byder på kaffe og kage. 

Der er gratis adgang med tilmelding. Hent din billet her

 

Litteraturcafé på Præstø & Møn Bibliotek

Bliv inspireret eller inspirér andre på en af vores formiddagscaféer.

Kom til en uforpligtende litteraturcafé, hvor du i hyggeligt selskab kan få en god snak om bøger, dele dine læseoplevelser og blive inspireret.

Caféen faciliteres af en bibliotekar, der også byder på te og kaffe. 

Arrangementet er gratis mod fremvisning af billet.

Præstø Bibliotek d. 14. november kl. 10. Hent din billet her

Møn Bibliotek d. 15. november kl. 10. Hent din billet her

 

VI SØGER 1-2 frivillige klaverspillere til morgensang på Møn Bibliotek

Med stor succes har vi i flere år afholdt morgensang på Vordingborg Bibliotek. Den 2. onsdag i måneden mødes sangglade borgere for at synge nogle af årstidens sange og være sociale sammen. Dette tiltag ønsker vi at udvide til Møn Bibliotek. Samme koncept – En gang om måneden kl. 9-10.

Vi har klaveret, men søger 1-2 frivillige, der kan spille på det.

Sangene udvælges i god tid af bibliotekets tovholder for morgensang, så der vil være god tid til at få dem øvet. Vi håber på at kunne starte op til januar.

Kan du spille klaver og har du lyst til at være med, så send en mail til Angelique på arpe@vordingborg.dk eller ring på mobil 23 42 54 14.

 

Download appen Biblioteket og deltag i konkurrencen om 2 x billetter til et valgfrit foredrag/arrangement på biblioteket

I november måned sætter vi fokus på appen ”Biblioteket”. En app, hvor du har hele dit bibliotek på din smartphone! Med appen kan du reservere bøger, få beskeder fra biblioteket, tilføje bøger til din huskeliste, se din udlånshistorik og meget mere.

Har du ikke allerede downloadet appen, har du nu chancen for at gøre det og samtidig deltage i konkurrencen om 2 billetter til et valgfrit arrangement på Vordingborg Bibliotekerne. Alt du skal gøre er at vise personalet, at du har appen på din telefon, eller få hjælp til at downloade den. Derefter udfylder du en blanket og du er med i konkurrencen.

 

Det Hemmelige Selskab

Her mødes vi og taler om det, der ændrede verdens gang. Forskere og historikere fra forskellige museer varmer samtalen op med streamede oplæg og efterfølgende diskuterer vi i fællesskab dagens emne:

Ungdomsoprør og rødstrømper v/ Jytte Nielsen, informationsspecialist i kønsforskning på Det Kongelige Bibliotek. 

8. april 1970 gik en flok unge kvinder, udklædte og med store papskilte, gennem strøget i København. Det blev starten på Rødstrømpebevægelsen, som forandrede synet på kønsroller, kvinders kroppe, politikken og kulturlivet. Bevægelsen holdt sig kørende i små 15 år, for i 1985 at nedlægge sig selv. Siden er Rødstrømpebevægelsen blevet et ikon på godt og ondt.

Du skal ikke læse nogen bøger på forhånd eller have en masse viden. Vi mødes om interessen for emnet og biblioteket vil samle og formidle litteratur, billeder og anbefalinger, som møderne tager udgangspunkt i.

Biblioteket serverer kaffe og te.

Torsdag d. 16. november kl. 16.30 i KulturArkaden.

Køb din billet til 20 kr. her

 

Find gaver til børnenes julekalender

Gør december lidt grønnere og find genbrugsgaver til pakkekalenderen.

Lørdag d. 18. november kl. 10-14 i KulturArkaden afholder vi kalendergave-byttemarked og vi er allerede nu i gang med at samle legetøj og ting ind, som børnene ikke længere bruger og som stadig har mange gode legetimer i sig.

Vi gør det til gavn for miljøet, pengepungen og ikke mindst for at glæde børn og familier.

På dagen er alle velkomne til at komme forbi, finde sig et par gaver, pakke dem ind i genbrugspapir eller i syede poser, drikke en kop kaffe og flette et julehjerte.

Det er alt sammen gratis - fordi vi deler med hinanden!

Du kan aflevere dit legetøj på alle afdelinger i Vordingborg Bibliotekerne frem til 15. november.

Det kan være legetøj, bøger, penalhuse, krea ting, brætspil eller andre nyttige småting til børn.