Nyt fra biblioteket

Det digitale bibliotek holder åbent, men det fysiske bibliotek har lukket til og med d. 13. april.

27. marts 2020

 

Får jeg gebyrer, når nu jeg ikke kan aflevere?

Vordingborg Bibliotek, Møn Bibliotek, Præstø Bibliotek og Lundby Bibliotek er lukket foreløbig frem til d. 30. marts. Du kan ikke aflevere dine bøger i perioden, hvor vi har lukket, men du får ikke gebyrer på de materialer, der skal afleveres i lukkeperioden. Hvis du får en hjemkaldelse, kan du se bort fra den, indtil bibliotekerne åbner igen. Du kan forny dine materialer på vores hjemmeside og på app’en ”Biblioteket”. De reserverede bøger vil blive stående på afhentningshylden nogle dage ekstra, når vi åbner igen.

Hvad kan jeg få adgang til hjemmefra?

Biblioteket har en række digitale tilbud, som du kan tilgå hjemmefra og som kræver, at du er oprettet som låner på Vordingborg Bibliotekerne. Er du ikke det, kan du oprette dig med din NemID på siden vordingborgbibliotekerne.dk og klik på ”log ind” i højre hjørne og klik ”ny bruger”. Herfra bliver du bedt om at vælge en pinkode, der sammen med dit cpr-nummer giver dig adgang til masser af digitale tilbud.

Jeg savner mine bøger, hvad gør jeg?

Var du én af de uheldige, som ikke nåede på biblioteket, inden vi lukkede ned, så er eReolen lige noget for dig. eReolen er folkebibliotekernes e- og lydbogstilbud, hvor du kan finde utallige skøn- og faglitterære titler for både børn og voksne.

Har du brug for en skønlitterær eller historisk roman, en krimi eller en god biografi, så findes det her. Du kan også finde masser af læsestof til børnene, både i form af romaner til de større børn, men også til de små, hvor I sammen kan hygge med at læse en billedbog. Du finder eReolen på vordingborgbibliotekerne.dk, ereolen.dk eller via app’en ”eReolen”. Har du det bedst med at læse på engelsk, så skal du benytte eReolen Global, hvor der ligeledes er bøger for børn og voksne.

Jeg plejer at læse avisen på biblioteket, hvad gør jeg?

Du kommer bestemt ikke til at mangle nyheder. Infomedia indeholder artikler fra alle danske aviser samt en stor del faglige tidsskrifter. Normalt skal man tilgå databasen Infomedia gennem bibliotekets pc’ere, men på grund af den særlige situation, så har man i lukkeperioden adgang hjemmefra.

Vil du følge med internationalt på tæt hold, kan du læse aviser som ”The Guardian”, ”New York Post” og ”Der Tagesspiegel” i databasen Pressreader. Der er 6000 aviser og fagtidsskrifter på mere end 60 sprog, så der er noget for enhver. Der er mulighed for at søge på en enkelt avis og du kan afgrænse på sprog eller søge på et emne. Du finder Pressreader på vores hjemmeside vordingborgbibliotekerne.dk under fanen e-biblioteket.