Nyt samarbejde skaber nye cykeloplevelser

Cykeludlejning på kommunens lystbådehavne.

I marts måned indgik Lykke Cykler i Præstø en aftale med Vordingborg Kommune om cykeludlejning på vores havne. Det er særligt glædeligt for de mange gæstesejlere, som hvert år besøger Vordingborg Kommune fra søsiden. Nu kan de nemlig komme endnu længere ud på tur i storbyens sunde og smukke forhave.

”Jeg har længe arbejdet på et koncept omkring cykeludlejning i Vordingborg Kommunes lystbådehavne. Der er så meget at opleve, og det vil jeg gerne være med til at understøtte, så endnu flere får muligheden for at opleve Vordingborg Kommune, og ikke kun havnene. Derfor har jeg tilbudt Vordingborg Kommune, at opsætte cykler til udlejning. Jeg har igennem flere år fået rigtig mange henvendelser fra turister, også på havnene, som gerne ville leje cykler, og tage ud på eventyr, og ikke være begrænset af offentlig transport. Hidtil har jeg fragtet cyklerne rundt til de forskellige havne. Den arbejdsgang forenkles så jeg kan tilbyde cykeludlejning til turisterne til en helt anden pris, når cyklerne står direkte ude på havnene” siger Bo Petersen fra Lykke Cykler i Præstø.

Det var planlagt at cyklerne skulle være opsat på havnene inden påske klar til højsæsonen. Det har desværre ikke været muligt grundet regeringens tiltag vedr. coronasmitte. Fredag den 17. april har Vordingborg Kommune åbnet de ni lystbådehavne for almindelig aktivitet igen, hvorfor cyklerne nu opstilles hurtigst muligt.

”Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at indgå en aftale med en lokal cykelhandler, som vil stille cykler til rådighed for vores mange gæstesejlere. Vi arbejder hele tiden på at få gæstesejlere til at opleve og nyde vores egn. Det nye tiltag med cykeludlejning understøtter den indsats. Jeg håber at mange vil benytte sig af tilbuddet og få glæde af vores lange kyststrækning og unikke natur, men også livet i de tre købstæder og mange små bysamfund. Vi håber at gæstesejlere, turister og lokale borgere benytter sig af tilbuddet, så de private aktører, restaurationer, seværdigheder m.fl. får flere gæster. Jeg er glad for at Bo har taget initiativet med sit cykelkoncept. Flere ting skulle falde på plads for at realisere samarbejdet, og nu er det lykkedes. Det er altid glædeligt når vi sammen med private samskaber om ny udvikling” siger Michael Larsen, Formand for Udvalget for Plan og Teknik.

Der vil i den kommende sæson blive opsat cykler på Bogø Havn, Præstø Havn og Vordingborg Nordhavn. Cyklerne vil på sigt blive udskiftet til el-cykler.

Hvis konceptet bliver en succes, så forventer både Vordingborg Kommune og Lykke Cykler, at udbrede konceptet til flere havne over de næste sæsoner. I de havne hvor der ikke kommer cykler i 2020, vil det stadig være muligt at ringe til Lykke Cykler, og få cyklerne leveret til den pågældende havn.

Andre cykelhandlere er også velkomne til, at gå med ind i konceptet om at udleje cykler på Vordingborg Kommunes lystbådehavne.