Offshore-eventyret på Østmøn

Det tyske energiselskab EnBW har nu officielt meldt ud, at de planlægger at etablere sig på Klintholm Havn.

Den tyske energigigant og havvindmølleaktør Energie Baden-Württemberg (EnBw) har nu officielt meldt sin ankomst til Klintholm Havn.

Det er ifølge Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed sket efter lange, men konstruktive forhandlinger. ”Jeg har selv tidligere deltaget i et af møderne med EnBw og er super stolt over, at det er lykkes os at tiltrække endnu et af de helt store energiselskaber til Klintholm Havn. Det kommer til at skabe nye arbejdspladser både i selve etableringsfasen, men endnu vigtigere også varige jobs i mange år fremover, når parkerne skal serviceres. Det vil også kunne mærkes på omsætningen i forretningerne på Møn og give et skub i den rigtige retning i forhold til at kunne tiltrække tilflyttere til vores kommune, og vil det selvfølgelig også give mere liv i Klintholm Havn, også om vinteren” siger borgmester Mikael Smed, som nu ser frem til den videre udvikling af det nye offshore-eventyr i Vordingborg Kommune.

EnBW skal med udgangspunkt i et nybygget mandskabshotel og en ny servicebygning fremover servicere havvindmølleparken Baltic 2 fra Klintholm Havn.

Tidligere har en anden stor energivirksomhed – Vattenfall også valgt Klintholm Havn som base for serviceringen af den kommende Havvindmøllepark på Kriegers Flak, som ligger øst for Møn. Med foreløbigt to af verdens store offshore vindmølleaktører samlet i Klintholm Havn er Vordingborg Kommunes vision om at skabe et Vindmølleeventyr – en off-shore hub i Klintholm Havn blevet til virkelighed.

Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune har derfor også afsat 11 mio. kroner til at forbedre besejlingen af havnen, og der tidligere afsat 5 mio. kr. til at forbedre infrastrukturen, nedrivninger, genhusning mv. samtidig med, at der er lavet en udviklingsplan for Klintholm Havn med fokus på blandt andet udviklingen af offshore erhvervet, turisme og bosætning.

Fakta:
EnBW Energie Baden-Württemberg AG er med 21.000 medarbejdere en af Europas største energileverandører med fokus på grøn energi. Driften af havvindmølleparken Baltic 2 skal fremover varetages med udgangspunkt fra Klintholm Havn.