Ombold

Ombold spillere får taget pulsen på deres form.

Tirsdag den 29. september mellem kl. 12-14 får socialt udsatte i fodboldfællesskabet Ombold i Vordingborg tilbud om at få testet deres trivsel og fysiske form. Syddansk Universitet i Odense har udviklet testen for Ombold. I samarbejde med trænerne vil en forsker udføre forskellige målinger på spillerne på træningsbanen i Vordingborg.

Målingerne er planlagt, så det bliver ukompliceret for hver spiller at gennemføre målingerne. Det går ud på, at spillerne først besvarer et spørgeskema, som viser, hvor godt de trives psykisk og socialt i hverdagen. Herefter testes spillernes fysiske tilstand ved hjælp af forskellige styrke- og konditionsmålinger. Det tager kun kort tid for hver spiller at gennemføre målingerne, så de når også at deltage i træningen. Forskerne kommer igen på et senere tidspunkt og laver en opfølgende test af spillerne.

Jesper Berring-Poulsen, formand for Udvalget for Social og Psykiatri i Vordingborg Kommune udtaler: ”Med Ombold Lokalt i Vordingborg Kommune, er det lykkedes os at give socialt udsatte mulighed for at blive en del af et socialt fællesskab og spille fodbold. Det er dejligt at se, at flere af spillerne troligt møder frem hver uge til sved på panden og socialt samvær. Der er god stemning og godt humør blandt spillere og trænere, når de mødes hver tirsdag.

Han siger videre: ”Vi glæder os meget over, at spillerne nu kan få testet, hvad Ombold Lokalt rent faktisk betyder for spillernes trivsel og fysiske form. Spillerne vælger selvfølgelig selv, om de vil lade sig teste, men vi håber selvfølgelig at mange spillere vil gribe muligheden. I fodboldens verden er test ikke ukendt. Mange klubber laver løbende forskellige målinger på deres spillere. Vi ser frem til at resultaterne kommer og håber selvfølgelig på positive resultater, der viser at spillernes deltagelse i Ombold Lokalt gør en forskel for deres trivsel og fysiske form.”

Ombold er et fodboldkoncept, som er målrettet til at inkludere socialt udsatte i et idrætsfællesskab med både fysisk aktivitet og socialt netværk. Konceptet er landsdækkende og Vordingborg Kommune indgår i projektet sammen med organisationen Ombold og Vordingborg Idrætsforening som samme arrangerer en ugentlig åben Ombold-træning i Vordingborg