Pres på renhold

Ekstra mange turister og corona har presset affaldsbeholdere og offentlige toiletter.

Vordingborg Kommune har i denne sommer, glædeligvis, haft besøg af rigtig mange turister. Det store rykind af turister har betydet, at affaldsstativerne, omklædningsrum og de offentlige toiletter, har været langet mere besøgt end i en normal sommer.

I tidligere år har det været tilstrækkeligt med rengøring og affaldsindsamlinger 2-3 gange ugentligt. I år blev det hurtigt besluttet på grund af coronasituationen, og med besøg af mange turister, at øge niveauet for renhold og oprydning rundt om i kommunen. Det har betydet, at de fleste affaldsstativer er blevet tømt dagligt, samt alle toiletter og havne faciliteter rengøres en gang dagligt.

Mængden af turister har dog betydet, at selv med øget renhold har det indimellem kunnet opleves, at være utilstrækkeligt. Heldigvis modtager Afdelingen for Trafik og Ejendomme mange henvendelser fra hjælpsomme borgere, som gør opmærksomme på steder med uafhentet affald. Det er en stor hjælp, hvis disse henvendelser tastes ind i appen ”Giv et tip”.

Vedhæftede billeder viser en dags indsamlede affald fra et af kommunes Blå flag strande. (før og efter oprydning) Det var en dag med meget høje temperaturer og ingen kølende vinde, så der har været mange besøg og heldigvis ligger affaldet i nærheden af affaldsstativet ikke henkastet i naturen.