Ren Natur fortsætter

Igen i 2020 deltager Vordingborg Kommune i Ren Natur til gavn for naturen og lokale foreninger.

Med den store tilslutning og de gode tilbagemeldinger fra sidste års deltagere, er det besluttet at Vordingborg Kommune igen i 2020 deltager i Ren Natur.

Ren Natur er et sponsorkoncept udviklet under ledelse af Hold Danmark Rent (HDR). Konceptets formål er at støtte renholdelsen af den danske natur via et noget-for-noget princip, hvor lokale foreninger modtager sponsorstøtte mod til gengæld at opsamle henkastet affald. Der er tale om et samspil mellem et bredt udsnit af det lokale forenings- og fritidsliv, den kommunale driftsafdeling og det lokale erhvervsliv.

I år samlede 208 frivillige fra 15 foreninger 123 sække affald på Ren Natur ruter. Alle deltagende foreninger har afgivet positive tilbagemeldinger om deres oplevelse med Ren Natur. Medlemmerne fra Lungeforeningen kunne berette: ”Dagen var nyttig, hyggelig og nødvendig. Der har været rigtig stor opbakning omkring projektet. Alle er gået ind i det med stort engagement. Vi havde alle en god social oplevelse og vi blev taget rigtig godt imod i Præstø by med venlige tilkendegivelser.”

Konceptet understøtter Vordingborg Kommunes vision om at være storbyens sundeste og smukkeste forhave, og de politiske mål om at være de frivillige og foreningernes kommune samt den grønne og miljøbevidste kommune.

Læs mere om Ren Natur på hjemmesiden www.rennatur.org. Her kan du som virksomhed tilmelde dig som sponsor og i løbet af foråret bliver der åbnet for tilmelding for foreninger, der ønsker at komme i betragtning til en af de 15 ruter i 2020.