Sikker i det åbne vand

Som noget nyt kommer alle kommunens 4. klasser på kursus i sikkerhed ved vandet.

Uanset om man kaster sig ud i kajakpolo eller kitesurfing, eller man bare er ude at bade med familien, er det godt at vide, hvad man skal gøre, hvis der bliver brug for hjælp.

For at kommunens børn og unge kan begå sig sikkert ved vandet har Vordingborg Kommune sammen med DGI Storstrømmen udviklet et tilbud til 4. klasser i kommunen. Det er et kursustiltag, som starter i år og vil fortsætte foreløbigt de næste to år, hvor det går på skift mellem skoledistrikterne.

Kurset varer en skoledag, og undervisningen sker med uddannede kystlivreddere og instruktører fra DGI Storstrømmen. Eleverne får alle en våddragt på og bliver undervist via lege, øvelser og actionprægede aktiviteter, så det bliver en både sjov og lærerig dag ved vandet.

Formand for Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget, Thorbjørn Kolbo, fortæller:

”Vi ønsker, at børn og voksne bruger det åbne vand og vores indbydende kyster både til badeture og spændende aktiviteter. Derfor synes vi også, at det er vigtigt, at børn lærer at begå sig på en sikker måde ved vandet – og at de kan hjælpe andre, hvis de kommer i nød.”

”Alle børn i vores kommune skulle egentlig have en våddragt på og prøve at være aktive i vandet. Nu starter vi op med de første 4. klasser og håber, at det kan blive en fast del af deres skoletid”, siger Nikolaj W. Reichel, formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie.