”Skærmet” tandbehandlingstilbud til børn og unge

Nyt tilbud til børn og unge med øget behov for tryghed i behandlingen.

Tænderne betyder mere for sundheden, end mange er klar over. Hvis man ikke har god mundhygiejne og passer på sine tænder, kan man blandt andet få huller i tænderne og tandkødsbetændelse, hvilket kan medføre en række andre sygdomme. Det er derfor vigtigt, at børn og unge får en god oplevelse ved deres tandlægebesøg, så de passer deres tænder og tandlægebesøg gennem livet og opretholder en god mundhygiejne.

Langt de fleste børn og unge er meget trygge og tilfredse med at gå til tandlæge. Men ikke alle. Og for at hjælpe børn og unge med særligt behov for tryghed, tilbyder Tandplejen nu frem over nogle undersøgelser og forebyggende tandbehandlinger på tandplejeklinikken i Præstø, hvor der er er ekstra fokus på tryghed.

Klinikken i Præstø er lille og skaber et særligt overskueligt og roligt miljø, der skaber nogle bedre rammer for de børn og unge, der har særligt behov for ro og tryghed, når de skal til tandbehandling.

Tandplejen forventer, at disse børn og unge vil få større glæde af behandlingen og også opnå tilstrækkelig tryghed til at kunne få fremtidig tandbehandling på de almindelige tandklinikker.

Det skærmede behandlingstilbud foretages på udvalgte dage, og tilbuddet gives efter en konkret vurdering og indgået aftale mellem Tandplejen og pågældende forældre.