Snart kan du nyde sommerblomsterne

Sommerblomsterne er ved at være på vej ud til kommunens købstæder.

Flere venter hvert år spændt på årets sommerblomst-tema i Vordingborg Kommune. Og nu er der ikke længe til, at blomsterne bliver synlige på Møn, i Præstø, Vordingborg, og et lille udvalg i Bårse. Blomsterne blev plantet onsdag den 20. maj, og så er de ellers klar til at blive kørt ud og pryde i de tre købstæder.

Hvert år ligger der altid store overvejelser bag, hvilke sommerblomster der skal pryde bybillederne sommeren igennem i Storbyens sunde og smukke forhave. Blomsterne er til stor glæde for de mange der allerede bor i kommunen, og ikke mindst et velkomment syn for de mange turister, der hvert år besøger Vordingborg Kommune.

”Det er altid et sikkert tegn på, at sommeren er lige om hjørnet, når vi begynder at fylde vores tre købstæder med sommerblomster. Det er med til at understøtte vores vision om, at være storbyens sunde og smukke forhave, på bedste vis,” siger Michael Larsen, Formand for Udvalget for Plan og Teknik.

Han ved at mange har en holdning til, og glædes over sommerblomsterne hvert år, og er derfor også stolt over, at der hvert år findes på et nyt tema, som understøtter nogle af de ting der er Vordingborg Kommunes signatur og kendetegn.

”I år har vi valgt farerne blå/lilla, lime/grøn og hvid, fordi sommerblomsterne i år skal understøtte vores 385 kilometer lange og unikke kyststrækning. Havet, havnene og parkerne er en vigtig del af hverdagen, turismen og bosætningen i kommunen. I år er alle vores smukke grønne områder også repræsenteret, og leder tankerne hen på de nyudsprungne bøgeskove og marker, der omkranser Vordingborg Kommune. Jeg håber at rigtig mange vil sætte ekstra pris på synet der møder dem, når de færdes rundt i vores kommune, i de her meget specielle corona-tider. Sommerblomsterne er ikke mindst derfor ekstra vigtige i år, hvor de kan være med til at skabe glæde og håb for en hverdag der er forandret for mange,” siger Michael Larsen.

Årets sommerblomster er købt i Tappernøje hos grossist Jane Benson. Der er indkøbt næsten 5000 planter, som skal sættes sammen, så alle symbolikkerne samles og matches harmonisk.

Årets blomstervalg er i år: kæmpe jernurt, edderkoppeblomster, snestjerne, sød kartoffel –som er en grøn bladplante, salvie – som man gerne må smage lidt på, petunia i tre forskellige farver, en fjerblomst, almindelig jernurt, pragtkerte og en helichrysum petiolare.

Sommerblomsterne plantes i store fade i de tre købstæder. Udover det, så bliver der tilplantet i de faste kummer i byerne. I Bårse bliver det plantet i seks kuber, som står ved bumpene gennem byen og skal være med til at forskønne byen.