Sommeren på Avnø

Tag familien med ud og leg med naturnørderne ved Avnø Naturcenter!

Vi har aktiviteter alle uger i sommerferien, så kom ud i den vilde vidunderlige natur på Avnø, og mød sæler, frøer, fisk, insekter, måske en havørn og meget mere.

I kan undersøge dyrelivet under overfladen og komme helt tæt på Avnøs mange dyr og planter, når vi går på jagt efter 99 arter, du skal se før du bliver voksen. Eller få en vild madoplevelse, hvor alt er helt fra bunden af.

Avnøs vilde vidunderlige kyst

Tirsdag den 30. juni og tirsdag den 4. august

Oplev Danmarks mest almindelige sæl og kom helt tæt på dyrelivet ved kysten.

Tag med Avnøs naturvejleder på sæltur til kysten.

Bevæbnet med kikkert, vaders og fangstudstyr går vi ned til fjorden. Avnø Fjord ligger 800 meter fra Naturcentret/p-pladsen og vi går på en fin handicapvenlige grussti derned.

Ved kysten opstiller vi en stor kikkert og spejder efter sælerne, som ligger på sten ca. 800 meter ude i vandet.

De spættede sæler er ved Avnø året rundt, hvor de parrer sig, får unger og slapper af på de store sten midt i fjorden. I august fælder de deres pels og der kan være rigtig mange sæler i fjorden. Vi undersøger også sælernes spisekammer – dyrelivet på det lave vand. Så kom og vær med til at fange smådyr med net. I store baljer kigger vi på fangsten og undersøger dyrene sammen. Vi steger rejerne måske i noget strandkarse - nordens wasabi, så der er en lille vild smagsprøve til alle.

Sild og solboller

Torsdag den 3. juli og torsdag den 6. august

En vild madoplevelse på Avnø, hvor du selv skal tilberede fisk og brød helt fra bunden

Avnøs naturvejleder byder udenfor i naturkøkkenet. Sildene skal renses og klargøres til røgekassen, brænde skal hugges og bålet tændes, bollerne hæver i poser i solen eller på maven og tilsættes de vilde urter vi kan finde.

Vi har alle ingredienserne samt udstyr og mangler kun jer til at lave det.

Avnøs mange dyr og planter

Onsdag den 8. juli og onsdag den 29. juli

Hvor mange arter kan du finde?

99 arter at se, før du bliver voksen er et projekt, hvor Naturhistorisk Museum og Danmarks Naturfredningsforening sætter spotlight på de allersejeste arter i Danmarks natur. Voksne kan også blive klogere.

Vi starter med de arter du kan møde på Avnø, her kan du nemlig finde rigtig mange af de 99 arter, fx sæler og havørne, men også de små arter som skorpionstæger og hesterejer.

Så kom med ud og find dyr til vands, lands og i luften, når vi skal se hvor mange af arterne du kan finde. Vi har vaders, fangstnet, lupglas og kikkerter. Og så får du et diplom, med hvor mange arter du har fundet.

Avnøs dyreliv

Onsdag den 15. juli og onsdag den 22. juli

Til lands, til vands og i luften

Tag med på en Tour de force i Avnøs dyreliv med oplevelsespunkter, hvor der er tid til at fordybe sig, udforske og undres over dyrenes tilpasningsevne, overlevelsesstrategier og spændende liv mellem himmel og hav.

Strandengene afgræsses af køer, for at give de bedste betingelser for fuglelivet. Vi undersøger, hvordan køerne hjælper insekterne og holde græsset i en højde, som passer fuglene godt.

Året rundt lever sælerne i Avnø Fjord. Med teleskopkikkert kommer vi tæt på uden at forstyrre. Fjorden myldrer af liv. Vanddybde, salt og strømforhold bestemmer, hvilke arter vi møder.

Der er højt til himlen på Avnø. Fuglene følger deres årsrytme og er i konstant bevægelse. Vi går til fugleskjulet og holder øje med luftrummet undervejs. Måske ser vi havørnen eller andre spændende vingefang på dagen. Vi slutter turen ved naturcenteret, hvor der bliver tid til at undersøge livet i det ferske vand og nyde en medbragt forfriskning. Kikkerter og andet grej kan lånes på dagen.

Praktiske informationer:

Sted: Avnø Naturcenter, Flyvervej 40, 4750 Lundby

Tid: Åbent hus kl. 10.00 – 14.00 (Vaders udleveres dog kl. 10. D. 15. og 22. juli er en rundtur, men du kan stige af og op hele vejen)

Pris: Børn kr. 20,- og voksne kr. 30,-

Tilmelding: Kræver tilmelding – se hvordan på www.avnoe.dk

Sikkerhed: Børn kan kun deltage sammen med ansvarlige voksne. Alle aktiviteter gennemføres uanset vejr.

Medbring: Tøj efter vejret – og lidt til. Medbring jeres egen madpakke og drikke (også gerne kaffe).

Læs mere: www.avnoe.dk eller følg Avnø Naturcenter på Facebook og få oplysninger om arrangementerne.