Stor interesse for at ”tegne” nyt rådhus

26 ansøgere vil ”tegne” Vordingborg Kommunes Rådhus, der også skal være borgernes hus.

Med Hele 26 ansøgere som vil ”tegne” Vordingborg Kommunes Rådhus, der også skal være borgernes hus, har påsken været brugt til at vælge de tre der skal deltage i den kommende projektkonkurrence. De har nu frem til 2. juni til at forme deres bud på det nye hus.

"Det er dejligt med så stor interesse. Feltet er meget kompetent, og det giver store forhåbninger om, at vi kan få tegnet et flot og funktionelt nyt hus på Valdemarstorvet," siger borgmester Mikael Smed.

Valget er faldet på følgende tre bydere i den såkaldte prækvalifikation. I parentes er nævnt nogle af de byggeprojekter, deltagerne har fremhævet som særligt relevante:

• Henning Larsen Architects A/S med Rambøll Danmark A/S (Skive Rådhus og Middelfart Rådhus)

• Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S med Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører A/S, SINUZ ApS og Gade & Mortensen Akustik A/S (Egedal Rådhus og Axel Towers i København)

• MOE A/S med PLH Arkitekter A/S og ETN Arkitekter ApS (Høje-Taastrup Rådhus og Harboe Besøgscenter i Skælskør)

Hvert team består af arkitekter og ingeniører suppleret med eksperter inden for blandt andet bæredygtighed, landskab og akustik.

"Vi har store ambitioner for det nye hus. Det skal være en inspirerende og tidssvarende arbejdsplads for medarbejderne. Det skal være et attraktivt hus for borgere og foreninger. Det skal være bæredygtigt. Og så skal det hænge sammen med omgivelserne siger Mikael Smed.

Nu glæder borgmesteren sig i første omgang til starten af juni, hvor kommunen modtager de tre bud på, hvordan det nye hus skal se ud. Det er planen, at byggeriet skal sættes i gang efter sommerferien i 2021.

Læs mere om Nyt Rådhus – Borgernes Hus på www.vordingborg.dk/borgerneshus

Om projektkonkurrencen

Det er konkurrenceprogrammet, der sætter rammerne om projektkonkurrencen. I et 42 sider langt dokument har kommunen formuleret krav, ønsker og idéer til til nye hus. Blandt andet på baggrund af input fra borgere, foreninger og medarbejdere. På nogle områder som energi og teknik er der konkrete krav. På andre områder lægger programmet op til deltagernes fortolkning af, hvordan ønsker og idéer kan udformes.

Konkurrenceprogrammet kan findes på vordingborg.dk/borgerneshus

Tidsplanen for projektkonkurrencen er:

• 2. juni: Frist for aflevering af forslag

• 3.- 23. juni: Bedømmelse

• 24. juni: Udpegning af vinder på kommunalbestyrelsens møde

• Primo juli: Offentliggørelse af vinder og konkurrenceforslag

En bedømmelseskomité skal bedømme de tre forslag ud fra kravene i konkurrenceprogrammet. Konkurrencen er anonym jf. gældende lovgivning om projektkonkurrencer. Det vil sige, at hverken bedømmelseskomitéen, den rådgivende gruppe eller andre fra kommunen eller offentligheden må vide, hvilket af de tre forslag, der tilhører hvilken deltager.