Teater og kunst i coronagave til dagtilbud og skoler

Børn og voksne har måtte tage mange coronahensyn. Derfor får de en gave.

De mange hensyn, som børn og voksne i kommunens dagtilbud og skoler har måttet tage siden nedlukningen i marts, kræver en ekstra erkendtlighed, mener kommunalbestyrelsen.

Borgmester Mikael Smed fortæller, at både små og store har klaret de mange ændringer med bravur:

”Det er klart, at først hjemmepasning og hjemmeskole og derefter en ny hverdag med hyppig håndvask og med leg og undervisning under andre forudsætninger har krævet lidt tilvænning, men jeg har kun hørt historier om, hvordan alle har klaret det virkelig flot.”

I Vordingborg Kommunes dagtilbud har coronasituationen haft konsekvenser særligt for kommunens førskolebørn, som ikke har været på brobygningsbesøg i deres kommende skole, eller har kunnet komme på ture ud af huset og opleve sig selv som en særlig gruppe.

”Derfor vil vi i kommunalbestyrelsen give disse børn en særlig teateroplevelse. I denne uge er Teaterparken H.C. Andersens Verden derfor ude i dagtilbuddene for at lave aktivt teater med alle vores førskolebørn,” fortæller borgmester Mikael Smed og understreger, at teateraktiviteterne gennemføres under hensyntagen til coronasituationen, det vil sige med afstand og uden berøring mv.

Også på skoleområdet skal den ændrede hverdag anerkendes. Skolerne vil i løbet af de kommende uger modtage 120x80 cm store billeder fra fotokunstner Tage Klees imponerende samling, som elever og medarbejdere selv har været med til at vælge iblandt.

Om teaterforestillingen: ‘

H.C. Andersens Verden - Ud af huset’ baserer sig på to af H.C. Andersens eventyr - Tommelise og Prinsessen på Ærten.

Aktiviteten varer to timer og starter med en kort introduktion til aktiviteterne og H.C. Andersens Univers. Første indslag er en genfortælling af Tommelise ved skuespiller Christian Rossil. Derefter har alle børn mulighed for at blive klædt ud og spille ‘Prinsessen på Ærten’ sammen med Christian. Efter en kort frugtpause er der en kreativ workshop hvor børnene og de voksne sammen laver et tableau over eventyret Tommelise, som alle lige har hørt Christian fortælle. Tableauet bliver på institutionen og børnene opfordres til sammen med personalet at lege videre med det efterfølgende.

Om Tage Klee:

Tage Klee er lokal Fine Art fotokunstner, som arbejder med primært naturmotiver fra ind- og udland. Tage Klee er særlig glad for at arbejde med lys og skygge for at fremhæve de dramatiske effekter i naturen og herigennem give billederne liv. Tage Klee har udstillet på flere lokale gallerier.