Uddeling af Kulturpriser 2019

Fredag den 17. januar hyldes kulturen i Vordingborg Kommune.

Fredag d. 17. januar fejres kulturen med overrækkelse af Kulturpriserne 2019 fra kl. 19.30 på STARS.

Kulturpriskomiteen, som består af en række fremtrædende kulturaktører i Vordingborg Kommune udpeger hvert år en hovedprismodtager samt et særligt talent, som man ønsker at hædre med Vordingborg Kulturpris.

Vinderne af Hovedprisen på 25.000 kr. er Gutter Island, garagerock festival på Masnedøfortet Årets Talent er M.C. Hansen, sanger/sangskriver fra Jungshoved som sammen med anerkendelsen får 10.000 kr.

For første gang uddeles i år også en publikumspris, hvor det som navnet antyder er publikum, der kårer vinderen. Vordingborg Kommunes borgere blev spurgt, hvad deres bedste kulturoplevelse i kommunen var i 2019, og både på Facebook og mail var der mange, der meldte ind, med kulturoplevelser fra hele kommunen. Kendinge som især Waves, Cantabile 2s internationale teaterfestival og Festugen var ikke til at komme uden om blandt de indkomne forslag. Men også arrangementer som Folkemøde Møn, Opera arrangeret af Musikforeningen Cæcilia og Valdemarsdag med fejringen af 800 året for Dannebrog blev fremhævet. Publikumsprisen favner således i år over det helt brede kulturbegreb.

Blandt de indkomne forslag er udvalgt fem nominerede, og frem til den15. januar kan alle stemme på deres favorit blandt de fem på http://www.moensbank.dk/publikum. Man deltager så automatisk i lodtrækningen om 5 x 2 biografbilletter, udloddet af Møns bank som er ny samarbejdspartner.

Vinderen af årets Publikumspris 2019 afsløres til Kulturprisoverrækkelsen.

Prisfesten bliver i sig selv noget af en kulturel begivenhed. Blandt aftenens prominente gæsteoptrædender er Ensemble Storstrøm, som i den festlige anledning har fundet vej til Vordingborg. De går bl.a. på scenen sammen med modtageren af årets Talentpris, M.C. Hansen.

Fra M.C. selv får vi også en smagsprøve fra hans nyeste plade, hvor han synger på dansk for første gang. Hans nærværende tekster afslører hans sydsjællandske ophav, og hans talent for at sætte ord i musik, som er hans kendetegn, og netop dét, han hædres for.

Hovedprismodtageren Gutter Island – som til august har 20 års jubilæum med garagerock på Masnedøfortet - giver med den anerkendte duo, The Courettes, en forsmag på årets festivalprogram. ”The Courettes spiller garagerock, som vor mor lavede den, melodiøst og med nerve.

"Så vi kan roligt glæde os” siger Carsten Jull, der er næstformand i festivalbestyrelsen.

Uddelingen af årets Kulturpriser foregår fredag d. 17. januar fra kl. 19.30 – ca. 21.30 på STARS, og alle er velkomne. Der er gratis adgang, og der er ingen krav om forhåndstilmelding.

Se mere på https://vordingborg.dk/oplev/kulturpriser-2019