Vandet i Jeppe Hein springvandet skiftet

Nu kan små og store igen blive kølet ned i springvandet.

Springvandet i Præstø har være ramt af grønt skum. Fredag den 14. august arbejdede kommunens driftsfolk intenst på at finde årsagen til det grønne skum. Konsekvensen blev, at springvandet blev tømt tidlig lørdag morgen den 15. august, og udskiftet med nyt rent vand.

“Fredag eftermiddag fik jeg en henvendelse om, at vandet i springvandet havde et grønt skær. Det har vi selvfølgelig reageret på. Derfor har mine medarbejdere siden fredag eftermiddag, og hele lørdagen, arbejdet på en løsning, så besøgende til Præstø kan blive kølet ned her i sommervarmen. Springvandet er nu blevet lavet, og lørdag kl. 13:45 var der igen fuld gang i springvandet, og ikke mindst legende børn, der nød at blive kølet ned i sommervarmen, I de næste uger vil vi have ekstra fokus på springvandet med særlig oprensning og rengøring, så vi ikke ender i en situation, som den vi har haft denne weekend”, siger Lise Thorsen, chef for Trafik og Ejendomme i Vordingborg Kommune

Den mekaniske del af springvandet, som sikrer påfyldning af rent vand, vil blive gennemgået og kontrolleret løbende de næste uger. Hvad der helt præcis er årsag til det grønne skum i springvandet kendes ikke. Men en kombination af de høje temperaturer medfører naturligt høj vandfordampning. Det, sammenholdt med almindelig hverdagforurening, kan være årsagen til, at springvandet sidste weekend, akut måtte gennemgå en udskiftning af vandet.

”Vi har mødt stor forståelse fra Præstøs borgere, og de mange turister der har lagt vejen forbi havnen. Der var været stor interesse for arbejdet med at få springvandet til at springe igen. Flere sad på bænken og kiggede med, og som en af ”tilskuerne” sagde til min medarbejder, så kan vi andre jo heller ikke helt fungere, når hedebølgen rammer, som den gjorde i de dage”, slutter Lise Thorsen.

I slutningen af august måned mødes Afdelingen for Trafik og Ejendomme med Jeppe Hein, kunstneren bag springvandet i Præstø. På mødet skal der drøftes og udformes en drift- og vedligholdelse plan, så der kan sikres en stabil drift af springvandet.

I efteråret er det planen, at der ligeledes skal udarbejdes drifts- og vedligeholdelsesplaner for springvandene i kommunens to øvrige købstæder.