Vandugen – en ny tradition søsættes

Vordingborg Kommune og de frivillige foreninger sætter fokus på kysten og vandet i uge 34.

Vordingborg Kommune søsætter på lørdag en ny årligt tilbagevendende begivenhed – ”Vandugen i uge 34” . Ambitionen er at sætte fokus på vandet og alle de udfoldelsesmuligheder, som kommunens lange og smukke kyststrækning byder på.

Vordingborg Kommune har derfor de seneste måneder arbejdet på at invitere borgere i alle aldre med ud og dyppe tæerne i vandkanten og prøve kræfter med de mange vandaktiviteter, som kommunen kan byde på. Det er sket i tæt samarbejde med kommunens frivillige foreninger, som har budt ind med mange spændende åbne aktiviteter og arrangementer i og ved vandet.

Idéen udspringer af Vordingborg Kommunes Vision 2030, som lægger stor vægt på, at kommunens 385 km kyststrækning kan bidrage til at give borgerne en aktiv, sund, sjov og udfordrende hverdag og samtidig tiltrække flere tilflyttere til kommunen.

Borgmester Knud Larsen håber, at der bliver stor tilslutning til de forskellige aktiviteter: ” Vi har længe brystet os af at have Danmarks længste kyststrækning her i Vordingborg Kommune. Nu vil vil gerne tage skridtet videre og, sammen med vores foreninger, synliggøre alle de forskellige aktiviteter, man kan kan lave ved kysten og på vandet. Lidt populært sagt, vil vi gerne gøre vandet til en del af vores fælles DNA her i Vordingborg Kommune. Vi håber derfor også, at Vandugen bliver så stor en succes, at vi nu, sammen med foreningerne, har startet en ny tradition i uge 34.”

Vandugen skydes i gang på lørdag den 20. august kl. 11-16 på Stege Havn, hvor Idrætsrådet og de frivillige foreninger inviterer til Aktiv Havn. Herefter bliver der gennem hele uge 34 afholdt forskelige åbne aktiviteter for alle aldersgrupper, blandt andet undervisning af børn og voksne i åben vand-svømning i Vordingborg Nordhavn, ældrehygge på Klintholm Havn og picnic med vand- og sandleg på Ulvshale Strand. Udover de åbne arrangementer har kommunens egne intitutioner og virksomheder også planlagt en masse aktiviteter for deres egne brugere, fx har daginstitutionen Skovhuset og Aktivitetscenteret Vintersbølle Strand sammen planlagt en ”store badedag” for børnene og de ældre. Plejecenter Ulvsund tager med deres ældre borgere på camping ved Ulvshale Strand, her er alle andre dog også velkomne til at kigge forbi og få en kop kaffe.

Når Vandugen slutter søndag den 28. august markeres det med fakkeloptog langs kysten blandt andet ved Ore Strand arrangeret af lokalrådene og Vordingborg Kommune i fællesskab. Du kan læse mere om alle arrangementerne i Vandugen på vandugens hjemmeside.Du vil få en e-mail når der sket en ændring på denne side