Vordingborg er årets ungdomskommune

Vordingborg vandt i et opløb med syv andre kommuner.

”Det er vi stolte af, og det viser, at vi gør noget af det rigtige når det drejer sig om at skabe gode forhold for unge i vores kommune."

Sådan lyder ordene fra borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed efter, at et dommerpanel nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har kåret Vordingborg Kommune til ”Årets Ungdomskommune 2020”.

Prisen blev overrakt mandag den 27. januar ved en festligholdelse i Campuscafeen, hvortil alle unge var inviteret.

Dommerpanelet, som bestod af Marianne Jelved (MF), Thomas Gyldal (Borgmester i Herlev), Christine Lund (næstformand i DUF) og Maria Bruselius (CEFU), har blandt andet lagt vægt på, at Vordingborg Kommune tager ungdommen alvorligt, giver dem indflydelse og arbejder aktivt på, at skabe et godt ungdomsmiljø og for at flere gennemfører en ungdomsuddannelse.

”Det er vigtigt, at tage ungdommen alvorligt og skabe de bedste rammer for dem. De er vores allesammens fremtid og dem som skal forme fremtidens samfund både for dem selv og for alle os andre. Derfor er det også afgørende, at de føler sig forstået og taget med på råd, at de oplever ordentlige forhold, og at de kender til de demokratiske processer og til samfundets krav til både unge og voksne. Vores opgave er derfor også, at motivere dem til at uddanne sig og give dem en så god overgang fra ungelivet til voksenlivet som muligt,” siger Mikael Smed.

Fra Vordingborg Ungdomsråd siger Michael Wittrock.

”Vores kommune har førhen været kendt for store udfordringer på ungeområdet. Derfor er det helt fantastisk, at vi har vendt udviklingen i en positiv retning, og jeg glæder mig rigtig meget til, at vi unge kan komme med flere idéer og sætte vores aftryk. Det gør en forskel, når vi engagerer os”.

Blandt de initiativer som Vordingborg Kommune har, og som har været med i dommerpanelets afgørelse, er blandt andet Ungecentret, demokratiets dag, ungefolkemødet på Møn, Campuscafeen, Hjernemad og de unges inddragelse i den nye nærdemokratimodel.

Med prisen vinder Vordingborg Kommune 10.000 kr. til det lokale ungeråd.

Med i opløbet om prisen som ”Årets Ungdomskommune 2020” var Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Horsens, Struer, Odense og Vordingborg.