Vordingborg Kommune henter ny direktør i VISO

Vordingborg Kommune har ansat Jan Christensen som ny direktør.

Fra 1. juni hedder den ny direktør for Børn, Sundhed, Ældre og HR i Vordingborg Kommune Jan Christensen. Jan kommer direkte fra en stilling som chef for den landsdækkende videns- og specialrådgiverorganisation VISO i Socialstyrelsen, og har tidligere været socialchef i Holbæk kommune. Jan er blevet valgt til stillingen ud fra et felt på 28 ansøgere.

Kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune siger: ”Jeg er utrolig glad for at få en faglig kapacitet som Jan ind i direktionen. I disse år fylder de svære specialiserede socialområder en del i kommunerne, og inden længe får vi formentlig flere opgaver relateret til det nære sundhedsvæsen, hvor kvalitet og tværfaglighed i opgaveløsningen bliver altafgørende. Og det er et ledelsesfokus, som Jan i høj grad kan stå på mål for, og derfor er han et perfekt valg til stillingen.”

Jan bliver direktør for et lidt nyt direktørområde, idet områderne omkring børn, sundhed og ældre som noget nyt er samlet. Formålet er i høj grad at tænke sundhed, træning og ældreplejen sammen i en tid med flere ældre og flere sundhedsopgaver i kommunerne.

Jan Christensen siger: "Jeg glæder mig meget til samarbejdet med politikere og medarbejdere om at gøre Vordingborg til en endnu bedre kommune. Kommunen har store opgaver foran sig – og også mange spændende muligheder. Jeg holder meget af, at kommunen ser sig selv som storbyens sunde og smukke forhave og samtidig ser mulighederne i de store projekter indenfor klima og transport. Både naturen, erhvervslivet og veldrevet kommunal service er gode kort at have på hånden. Det er et stort privilegium for mig at få mulighed for at skabe udvikling og fremtidssikre store velfærdsområder i en fremsynet kommune som Vordingborg."

Jan Christensen bor med sin familie i Trekroner, er 52 år og har en kandidatuddannelse fra RUC. Han træder ind i direktionen i stedet for Jakob Thune, som 1. april 2020 skiftede til en direktørstilling i Greve Kommune.