Restriktioner rammer events i Vordingborg Kommune

Borgmester Mikael Smed vil have undersøgt mulighederne for, at Vordingborg Kommune kan støtte op om aflyste events.

Efter at statsministeren på sit pressemøde den 6. april fremlagde regeringens plan for en gradvis genåbning af Danmark, ligger det fast at forårets og sommerens store events og festivaler mv. i Vordingborg Kommune ikke kan gennemføres.

Det vil blandt andet ramme de fire såkaldte ”signaturevents”: Vordingborg Festuge, South Coast Ultra, Unge- og Folkemødet på Møn samt Fransk Forår i Præstø, som allerede er blevet aflyst. De fortsatte restriktioner betyder dog også, at flere andre større arrangementer rundt omkring i kommunen må aflyse i år.

De har alle en meget stor betydning for handelslivet i byerne og for hele Vordingborg Kommunes evne til at tiltrække gæster og turister. Det gælder blandt andet Danmarks største børnemusikfestival Vilde Vulkaner Vordingborg, som hvert år tiltrækker mere end 11.000 børn, unge og voksne til Vordingborg by.

Flere store events og arrangementer har fået tildelt tilskud fra Vordingborg Kommunes Udviklings- og markedsføringspulje. Nu vil borgmester Mikael Smed have undersøgt mulighederne for, at de penge i stedet kan bruges til at støtte op om foreningerne. Arrangørerne vil derfor blive inviteret til et møde med Vordingborg Kommune lige efter påske:

”Jeg ved, at der er rigtig mange arrangører, som har gået og holdt vejret de sidste uger og ventet på en melding på, om de kunne gennemføre deres planlagte event og arrangementer de næste måneder. Det ved vi nu, ikke kommer til at ske. Det har helt uforvarende bragt dem i en ekstraordinær vanskelig situation, som vi som kommune selvfølgelig gerne vil forsøge at hjælpe dem med at komme igennem. Det er derfor oplagt, at vi hurtigst muligt sætter os sammen, så de kan uddybe deres situation, og vi kan kigge på mulighederne sammen” siger Mikael Smed.