Cykelruter

  • Kommunen har mange afmærkede cykelruter, og der er ture for enhver smag. Eksempelvis en idyllisk cykeltur langs Præstø Fjord, en familietur rundt om Stege Nor eller en mere krævende tur i et kuperet terræn på Høje Møn.  
  • Du kan få transporteret din cykel med færger og Postbåden Røret mellem 4 havne i sommersæsonen. Det drejer sig om Stege Havn, Kalvehave Havn, Bogø Havn og Nyord Havn, hvor der er cykelpauserum og forslag til lokale vandre- og cykelruter. Se sejltiderne i cykelpauserummene.  
  • Der er flere steder, hvor du kan leje cykler og få mere at vide om cykelruter, overnatning, forplejning, mm. Eksempelvis hos Brobike i Kalvehave, som også er lokalt turistinformationscenter. 

Cykelruter

  • Af internationale cykelruter i kommunen findes den nationale cykelrute nr. 7, den nationale cykelrute nr. 8 Tårs-Stege og den internationale cykelrute nr. 9 Berlin-København.
  • Af regionale cykelruter i kommunen findes Munkevejen. En tematisk cykelrute, der kommer forbi kulturhistoriske steder og kirker, der vidner om kristendommens udbredelse og dens betydning for vores kulturarv. Cykelruten starter i Brehmen i Tyskland og slutter i Roskilde.  
  • Panoramacykelruterne på Møn og Sydsjælland er fire helt nye cykelruter egnet til endagsture, hvor du og din familie kan opleve det sydsjællandske landskab og idylliske landsbyer. Fælles for ruterne er, at de løber ad smukke stier, forbi kulturhistoriske seværdigheder og naturskønne områder.

Læs mere om panoramaruterne.

friluftsguiden.dk kan du finde en oversigt over de mange afmærkede cykelruter i kommunen.