Kulturpriser

Den 17. januar uddelte vi Kulturpriser 2019 - og sikke en fest.
Arrangementet blev afholdt på Stars - i år var temaet musikalsk.
Vi havde ny sponsor - Møns Bank. Og en helt ny Kulturpriskategori – Publikumsprisen. 

Hovedprisen på 25.000 kr. gik til den internationalt anerkendte garagerock festival ”Gutter Island”, som afholdes hvert andet år i august på Masnedøfortet ved Vordingborg. Festivalen hædres med årets kulturpris for sin stædige og stadige indsats med en festival for nichemusik, der bidrager til en stærk eventkultur i Vordingborg Kommune og tiltrækker publikum fra hele landet. I 2020 har Gutter Island 20 års jubilæum. Festivalen har gennem årerne vokset sig både stor og stærk, uden at den charme, frækhed og vildskab, som de tre dage på det gamle fort fra starten har stået for, er gået fløjten.
Se film med Gutter Island

Årets talentprismodtager befinder sig i den modsatte ende af musikspektret. Talentprisen gik til den lokale ordsmed, folkemusiker og lokalpatriot MC Hansen, som med sin guitar og sprøde stemme griber sit publikum med dragende fortællinger i ord og musik. MC, eller Mads Christian Hansen, har i 2019 udgivet sin første plade på dansk – og den kan mærkes. Med Jungshoved som udgangspunkt og livet i flere generationer som omdrejningspunkt, har han skabt et krystalklart udtryk, som for alvor viser, hvor stort et fortællertalent MC Hansen er. Det talent ønsker Kulturpriskomiteen at anerkende, og forhåbentlig åbne endnu flere menneskers øjne for.
Se film med MC Hansen

Årets publikumspris gik til "Fransk Forår"

Ny Publikumspris

Den ny stiftede Publikumspris giver mulighed for at give sin mening til kende. Komitéen ønsker nemlig at finde ud af hvad årets største, sjoveste eller bare bedste kulturelle oplevelse i Vordingborg Kommune i 2019 har været. Det er muligt at indstille store og små kulturelle begivenheder til prisen, og i løbet af januar 2020 skal vinderne findes ved afstemning på nettet. 

Du kan følge med her og på facebook.com/oplev.vordingborg/ for at gøre din indflydelse gældende, når nomineringen skydes i gang senere på måneden. Den endelige vinder afsløres til prisfesten 17. januar 2020.

Der er fri entré og alle er velkomne, når vi fejrer kulturen i Vordingborg Kommune, til en festlig aften i godt selskab. Det sker, fredag d. 17. januar 19.30 - ca. 21.30, på STARS, Algade 82, 4760 Vordingborg.

Kulturpriskomite

Komiteen som udpeger vinderne er sammensat af udøvende kunstnere fra forskellige grene af kunsten samt kulturaktører og repræsentant fra erhvervslivet og kommunens kulturdirektør. Der sker en løbende udskiftning i komiteen og det ønskes at have kunstarterne repræsenteret bredt. Det er komiteens medlemmer som foreslår og udpeger nye medlemmer.

Kulturpriskomiteen for 2019:

Mads Heinesen, forfatter og forlægger·
Jens Rask, økonomidirektør Dansk Erhverv
Line Svendsen, skuespiller
Christian Brorsen, kulturiværksætter
Jakob Thune, børne- og kulturdirektør
Simon Sandfeld, spillestedsleder

Kulturpriserne har flere formål

  • at anerkende og støtte de kulturelle tiltag der eksisterer i kommunen.
  • at lyse på lokale kulturelle profiler.
  • at udbrede kendskabet til kulturen i Vordingborg Kommune
  • at folk som beskæftiger sig med kultur her i kommunen møder hinanden.
  • at erhvervslivet oplever hvilken kulturel rigdom vi har her, og at de føler sig inviteret.
  • at sende et signal om vigtigheden af et rigt kulturliv her i kommunen.
  • at profilere Vordingborg udadtil.

 

Kulturpriserne blev uddelt første gang i 2008. Der har hvert år været uddelt en hovedpris på 25.000 og en Talentpris på 10.000 kr.

Sponsoraftale med Møns Bank

Vordingborg Kommune har indgået en 3-årig aftale med Møns Bank om et samarbejde omkring Kulturpriserne, et samarbejde som begge parter er utrolig glade for. Banken støtter ligeledes Vordingborg Kommunes Idrætspriser.

"Vi fik en henvendelse, som vi ikke kunne sidde overhørig, i og med, at vi er en lokalbank, der ønsker at gøre en forskel i de lokalområder, vi arbejder i" siger filialdirektør Allan Andersen fra Møns Bank i Vordingborg.