Bårse/Lundby - Landet mellem fjordene

Landet mellem fjordene er et landsbyklyngeprojekt, der dækker et geografisk område mellem Dybsø Fjord, Avnø Fjord og Præstø Fjord, samt følger afgrænsningen af Bårse og Lundby lokalområder.

Vordingborg Kommune deltager sammen med fem andre kommuner, Syddjurs, Faaborg-Midtfyn, Ringkøbing-Skjern og Hjørring Kommune i dette pilotprojekt.

Landsbyklyngeprojektet er startet i et samarbejde mellem DGI og Realdania, der har finansieret 412.000 kr. i projektet. Vordingborg Kommune har bevilget 50.000 kr. og tilknyttet en medarbejder fra Plan og By til projektets første fase.

Den første fase i pilotprojektet er ved at blive rundet af og rådgiver tilknyttet projektet, ansat gennem DGI, stopper efter denne fase. I første fase har der været fokus på 3 områder:

  1. at skabe en kommunikationsplatform
  2. at skabe en organisering, der går på tværs af kendte strukturer
  3. at udarbejde en udviklingsplan.

Fra Januar 2017 er næste fase, hvor den lokale styregruppe overtager styringen for landsbyklyngens videre virke, ved at blive skudt i gang.

Formålet med projektet er at styrke yderområderne og samarbejdet mellem landsbyerne, så den lokale befolkning står bedre rustet til at håndtere de tendenser, der peger på at vi i en tid fremover kommer til at se en affolkning af landområderne, især i yderområderne.

Pilotprojektets primære opgave har været at undersøge om landsbyklynger er en bæredygtig strategi til udvikling af landdistrikter. Landsbyklyngerne har nu vist sig at være en succes, der har givet anledning til at DGI og Realdania har annonceret at der igangsættes endnu 25 landsbyklyngeprojekter ud over hele landet.

Se mere på hjemmesiden Landet mellem fjordene. Søg også på facebook efter Landet mellem fjordene