Familien Overgaard

I 2012 flyttede familien Overgaard tilbage til Præstø, så de kunne være tættere på vandet og de mange muligheder, som byens lange kyststrækning tilbyder. Anne Sofie og hendes mand Mads er begge opvokset i Præstø, men flyttede for en tid til København for at studere og arbejde. Herefter boede de i Norge i en periode, men da det blev tid til at vende hjem til Danmark, havde Anne Sofie og Mads ikke rigtig lyst til at vende tilbage til et lejlighedsliv i København. ”Jeg er vokset op i en vandglad familie og har altid haft sejlsport inde på livet, og jeg savnede at have vandet tæt på,” fortæller Anne Sofie og tilføjer: ”Vi endte med at flytte tilbage til Præstø i 2012, og her har vi så boet lige siden.”

I mellemtiden er Anne Sofie og hendes mand Mads blevet forældre til to børn; Simon Storm på fire år og Camille, der nærmer sig de to år. ”Jeg har altid været glad for windsurfing og kapsejlads, men det var lidt af en udfordring, da jeg var gravid, og så måtte jeg jo være kreativ og finde på noget andet,” siger Anne Sofie. Windsurfingen blev sat på pause for en stund, og i stedet startede hun et damehold i den lokale kajakklub. Anne Sofie kunne nemlig godt ro kajak og lave stand-up padling for den voksende mave. I dag er dameholdet i gang med tredje sæson og mødes hver torsdag i sommersæsonen for at lufte kajakker og SUP boards.

Både far og mand er med Selvom både Anne Sofie og hendes mand Mads er opvokset i Præstø, er det kun Anne Sofie, der er vokset op med den ene fod i vandkanten. Hendes far, Jørgen, og hans kone, Vibeke, bor også i Præstø, og de er ligeledes glade for tilværelsen på vandet. De har en 29 fods sejlbåd, en fiskejolle og diverse andre sejljoller, som også bliver flittig brugt, og som Anne Sofie, Mads og børnene og sejler med i. Anne Sofie mand Mads er først begyndt at udnytte vandets mange muligheder, efter han mødte hende – omend han nok mest kan betragtes som en fodboldfyr: ”Han bruger en del tid på at fiske og gå på havjagt sammen med sine kammerater. Senest har han købt en lille 17 fods sejlbåd, da han nu gerne vil lære og sejle med sejl. Men bedst er nok at race afsted i speedbåden. Men i sidste ende brænder han nok allermest for fodbold,” griner Anne Sofie.

Masser af muligheder

Nu hvor hun ikke længere er gravid, windsurfer Anne Sofie igen engang i mellem, og herudover sejler hun kapsejlads. Men det skal selvfølgelig passe ind i familielivet, og det kan godt være en udfordring med to små børn: ”Her er kajakken lidt nemmere, for den kan jeg ro en tur i, når det lige passer ind. Kapsejllads skal man som regel afsætte en hel dag til, og windsurfing kræver meget tid, fordi man er nødt til at tage derhen, hvor vinden er god,” siger hun. Ind i mellem får familien også luftet deres speedbåd, hvorfra de står på vandski, og ellers snupper Anne Sofie også gerne en svømmetur på banen ved Præstø fjord, hvor man kan træne svømning til triatlon.

Alt i alt bruger hun et sted mellem fire og 10 timer om ugen ude på vandet i sommerhalvåret, afhængig af vejret. Om vinteren er det meste sat på pause. Ferie og fritid foregår på vandet Selvom børnene stadigvæk er små, er de allerede glade for at sejle. ”Et par gang om året sejler vi med min far og Vibeke på weekendture i deres sejlbåd, og det har de været vant til, siden de var helt små. Morfars fiskejolle er også et stort hit hos Simon Storm, da han selv får lov til at styre motoren,” siger Anne Sofie. Hun har også haft sin søn med nede i kajakklubben til familiedag, og familien planlægger en sommerferie i Kroatien, hvor de vil leje en sejlbåd. ”Jeg synes, det er fantastisk at komme ud på vandet i forskellig slags vejr. Vi har en lang og smuk kyststrækning, og så er der bare noget fred og ro, som man ikke finder andre steder,” afslutter Anne Sofie.