Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 19

Vordingborg Bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her.

Ugens anmeldelse
Nina Vestergaard har anmeldt Kate Quinn & Janie Chang roman ”Fønikskronen”.

Fønikskronen er historien om 4 kvinder: 

Gemma, der er sopran på vej mod Los Angeles, hvor hun skal synge i koret når den italienske smørtenor Caruso ankommer til udsolgte huse.

Gemma er på vej for at mødes med Nellie, der er en kvindelig kunstner. Hun udsmykker huse og har tilsyneladende forladt Los Angeles for at drage mod Colorado.

Alice er kurator for Botanisk afdeling på California Academy of Sciences med speciale i blomster.

Suling er datter af en afdød vaskeriejer og hun forsøger desperat at undgå et arrangeret ægteskab med den lokale kinesiske læge; hun har intet ønske om at blive 3. hustru.

Suling’s talent er udsøgte broderier, og hendes evner skaffer hende ekstra kapital til at købe den eftertragtede billet ud af Los Angeles mod New York, hvor Alice’s forbindelser kan sørge for, at hun bliver ansat som syerske.

Alle 4 kvinder har forbindelse til jernbanemagnaten Henry Thornton, der med kriminelle metoder er kommet til sin formue.

Fønikskronen er en glimrende roman om det store jordskælv i Los Angeles i 1906 og de 5 hovedpersoners skæbner følges.

Læs hele anmeldelsen og Ninas vurdering af bogen på www.vorbib.dk og på bibliotekets Facebookside.

 

Morgensang på biblioteket
Der er kaffe på kanden og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med, og tilmelding er ikke nødvendig. Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er vigtigere end noder og de rette toner.

Mandag d. 13. maj kl. 10.00 på Møn Bibliotek.

 

Litteraturcafé på Lundby og Præstø Bibliotek
Kom og bliv inspireret på vores morgencafé mandag d. 13. maj kl. 10.00 på begge biblioteker!

Vi byder velkommen til litterær morgenkaffe, hvor du i hyggeligt selskab kan få en god snak om bøger, dele dine læseoplevelser og blive inspireret.

Vi byder på kaffe og te og morgencaféen faciliteres af en bibliotekar.

Hent din gratis billet til Lundby Bibliotek her 

Hent din gratis billet til Præstø Bibliotek her

 

Forfattermøde Annette Bjergfeldt om "Mr. Saitos Rejsebiograf"
Mange læsere har lært Annette Bjergfeldt at kende gennem romanen ’Højsangen fra Palermovej’; nu kommer hun til Præstø bibliotek og fortæller om sin nyeste og anmelderroste bog ’Mr. Saitos Rejsebiograf’

”Mr. Saitos Rejsebiograf” er en slægtshistorie, der handler om længslen efter at høre til, om kærlighed og filmmagi. Pigen Lita og hendes teenagemor Fabiola bor i Buenos Aires, hvor Fabiola sælger sko om dagen, og danser tango om natten.

Da de to må flygte fra Argentina, ender de et lille, vindblæst sted i Newfoundland. To gange om året bringer Mr. Saitos Rejsebiograf levende billeder til øen og giver saft og kraft til Litas fantasi. Mr. Saitos Rejsebiograf er en uimodståelig odyssé om livsvilje, hjerterytmer og en fiskerdreng med rav i øjnene. Om søpapegøjer, løbske tangosko og kærlighed i alle størrelser.

Annette Bjergfeldt er maler, musiker, sangskriver og forfatter og har derfor været god til at fortælle historier hele sit liv. Hendes første roman, "Højsangen fra Palermovej", der udkom i 2020, er oversat til 19 sprog og har været nomineret til flere priser, bl.a. Bogforums Debutantpris.

Køb din billet til arrangementet, der foregår tirsdag d. 14. maj kl. 19.00 på Præstø Bibliotek her

 

Hvad kan hjælpe, når psykose rammer?
Bliv klogere på, hvad man selv kan gøre i hverdagen, når man oplever symptomer på psykose.

Når et menneske rammes af psykose, ændres opfattelsen af virkeligheden. Forestillinger og sanseoplevelser kan forvrænges.

Det kan komme til udtryk blandt andet ved, at man ser ting eller hører stemmer og lyde, som andre ikke kan se eller høre. Psykose kan føles som at drømme i vågen tilstand.  Dog er det vigtigt at fastslå, at psykose kan opleves på mange forskellige måder og have vidt forskellige årsager. Derfor fokuserer vi denne aften især på, hvad der giver mening for den enkelte i processen med at komme sig.

Specialsygeplejerske Rie Hansen vil dele sin faglige viden om, hvad man selv kan gøre i hverdagen, når man oplever symptomer på psykose. Til inspiration vil en EN AF OS-ambassadør dele sine personlige erfaringer med, hvad der har hjulpet hende til at få det bedre.

Arrangeres i samarbejde med PsykInfo onsdag d. 15. maj kl. 19.00 på Vordingborg Bibliotekerne.

Tilmeld dig arrangementet her

 

Havet omkring os
Hvem holder øje med havet omkring os? Hvordan undersøger Miljøstyrelsen havets tilstand?

Vi sætter fokus på havet og naturtilstanden i vores lokalområde med et foredrag af Benny Ludvigsen Bruhn og Jakob Ole Larsen. Begge arbejder med planlægning af det marine overvågningsprogram, beregning og kvalitetssikring af data i lokalområdet.

Benny har gennem mange år også arbejdet med planlægning af det nationale marine overvågningsprogram, mens Jakob har stor erfaring med indsamling af data, herunder specialist i vegetationsundersøgelser udført med paravanedykning.

Arrangeres i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening på Vordingborg Bibliotek kl. 19.00 torsdag d. 16. maj.

Gratis adgang med billet. Hent den her