Fleksibel arbejdstid bliver permanent i Vordingborg Kommune

Publiceret 26-03-2025

Den fleksible arbejdstidsordning, som det seneste år har givet medarbejdere på flere kommunale arbejdspladser i Vordingborg Kommune mulighed for selv at tilrettelægge deres arbejdstid, bliver nu permanent.

Det nye rådhus - Borgernes Hus - i Vordingborg

For mange medarbejdere kan faste arbejdstider være en udfordring, når arbejdslivet skal balanceres med familieliv og fritidsaktiviteter. Derfor har Vordingborg Kommune taget endnu et skridt i retning af en mere fleksibel og moderne arbejdsplads.

Kommunen har siden 1. marts 2024 haft en ordning om fleksibel arbejdstid for en række administrative medarbejdere, og efter en vellykket testperiode er ordningen nu blevet gjort permanent.

- Det er en stor glæde, at vi nu gør ordningen permanent. Ordningen er besluttet i Kommunalbestyrelsen og sammen med medarbejderne har vi udviklet en model, som medarbejderne har taget godt imod. Ordningen understøtter vores ambition om at fastholde vores dygtige medarbejdere og samtidig være en attraktiv arbejdsplads for nye medarbejdere, siger kommunaldirektør Kristina Koch Sloth.

Den fleksible ordning betyder, at den enkelte medarbejder kan indgå en skriftlig aftale med sin leder om, hvordan medarbejderen ønsker at tilrettelægge sine arbejdsdage i tidsrummet 06.00 til 22.00 på ugens fem hverdage.

Det betyder, at man for eksempel kan holde tidligt fri, hvis man vil starte sin arbejdsdag klokken 6.00, eller at man kan have en ekstra fridag ved at lægge flere arbejdstimer på andre dage.

En ordning med bred appel

Fleksibiliteten i ordningen vækker særlig glæde hos næstformand i hovedudvalget og fællestillidsrepræsentant for HK’erne i Vordingborg Kommune, Nina Andersen:

- Den her ordning giver reel frihed og fleksibilitet i hverdagen. Det er ikke alle, der har glæde af en fast 4-dages uge, men med den her model kan vi tage hensyn til både børnefamilier og medarbejdere, der har brug for mere restitution. Det er en løsning, der passer til mange forskellige behov, siger hun.

Den seneste evaluering af ordningen viser bred opbakning blandt medarbejderne i kommunen. Hele 90 procent af de adspurgte har ønsket, at ordningen fortsætter.

I øjeblikket er aftaler om fleksibel arbejdstid indgået med ni forskellige faggrupper, og flere har vist interesse. Kommunen vil fremover løbende tilpasse og justere ordningen, så den både imødekommer medarbejdernes behov og understøtter opgaveløsningen bedst muligt.