Spring til indhold

Tre temaaftener om spioner og seniorliv, stress og skærme

Kom med og hør tre spændende og gratis foredrag, der handler om livskvalitet.

Du har nu mulighed for at komme gratis med til tre spændende temaaftener, der på hver deres måde handler om vores livskvalitet. 

Temaaften: Stress - Hvad er det? Og hvordan undgår eller håndterer du det? 

Næsten hver 3. voksen oplever stress. Men stress er ikke bare stress – og stress kan forebygges! 

Kom til temaaften og bliv ”ekspert” i stress. Både i at forstå, forebygge og håndtere stress. For stress kan være alvorligt – og er derfor vigtigt at gøre noget ved.  

Bliv ekspert i stress På denne temaaften bliver du klogere på, hvad der stresser os. Og ikke mindst, hvordan du helt praktisk kan forebygge at blive stresset. 

Du får også en god forståelse af stress og hvilke reaktioner, du skal være opmærksom på. Det er nemlig et vigtigt redskab i at forebygge og håndtere stress. 

Oplægget holdes af autoriseret psykolog Randi Øibakken, der har mange års erfaring med at hjælpe mennesker med stress. Hun kommer også omkring, hvor du eventuelt kan finde mere hjælp i forhold til stress. 
 
Tilmelding
Oplægget er for dig, der oplever stress, er nervøs for at udvikle stress eller er pårørende til en person med -eller i risiko for at udvikle - stress. 
 
Tid og sted 7. november kl. 19-20.30 
Vordingborg Bibliotek, Sydhavnsvej 6, 4760 Vordingborg 

Læs mere og tilmeld dig på vordingborg.dk/temaaftener. Bemærk: Begrænset antal pladser. 

---  
Temaaften: Spionchef - og overgang til seniorlivet 

Kom til en spændende aften ud over det sædvanlige. Med spionfortællinger, historier fra Rejseholdet og ikke mindst de vigtigste råd til at få et godt seniorliv. Fra efterretningschefen selv - Hans Jørgen Bonnichsen - og en af landets førende eksperter i gode seniorliv, Aske J. Lassen. 

Spionchef, Rejsehold, kriminalchef – og pensionist Hans Jørgen Bonnichsen har været så tæt på de danske James Bonds og de store kriminalsager, som man kommer.  

Men nu er han pensioneret. Og har - ligesom mange andre - oplevet en stor omvæltning fra arbejdsliv til seniorliv på godt og ondt. Men også nogle erfaringer at give videre. Uanset om man er betonarbejder, brandmand, direktør eller spionchef. 

Hans Jørgen Bonnichsen deler denne aften både historier fra efterretnings- og kriminalverdenen samt tanker om, hvordan man giver sig selv et godt seniorliv.  

10 vigtigste råd til seniorlivet fra førende ekspert Aftenen indledes af en af Danmarks førende eksperter i seniorliv, Aske J. Lassen fra Københavns Universitet. Aske har forsket i, hvordan man får det bedst mulige seniorliv. Han giver de 10 vigtigste råd til, hvad man skal overveje, når man nærmer sig seniorlivet. 

Tid og sted 14. november kl. 18.30-20.30 
Vordingborg Sundhedscenter 

Tilmelding via vordingborg.dk/temaaften. Bemærk: Begrænset antal pladser, som gives først til mølle. 

Arrangementet er primært for dig, der i løbet af de kommende år går - eller for nylig er gået - fra arbejdsliv til seniorliv. 

--- 

Bliv verdensmester i dit barns skærm (0-8 år) 

Brug af skærm er for alvor oppe i medierne lige nu. Med god grund. For skærme kan både styrke og skade dit barn. På denne aften kan du blive ekspert i dit barns skærmbrug og få tips til, hvordan du får skærmbrug og trivsel til at gå hånd i hånd.

For forældre til børn i alderen 0-8 år. 

Tablets, telefoner og tv, musikvideoer til små og tegnefilm, spil osv. Skærmfristelserne er mange. Og vores børn bruger mere tid foran en skærm end nogensinde.  

Men hvad er egentligt op og ned i det med skærmene? Hvad ved vi? Hvad betyder skærmen for dit barns trivsel? Hvad skal du være opmærksom på? Hvad er egentlig ”god skærmtid”? Og hvordan sikrer du, at dit barn får et sundt forhold til skærmen? 

Alt dette og mere bliver du klogere på denne dag. Du bliver også klogere på, hvor lidt/meget skal der egentligt til, før det bliver skadeligt, hvordan du kan vurdere kvaliteten af indholdet? Og ikke mindst, hvad sker der egentligt på - og bag - dit barns skærm.  

Der er også plads til spørgsmål og erfaringsudveksling. 

Oplægsholderne er SSP konsulent Sarah og sundhedsplejerske Karin. 
 
Tid og sted 
7. december kl. 18.30-19.30 
 
Familiernes Hus 
Åløkkevej 8 
4773 Stensved 

Temaaftenerne er blevet mulige gennem fondsmidler fra Nordea-fonden og samarbejdsaftaler.