Tilbud til jer på barsel

Herunder kan du se aktuelle tilbud til jer på barsel.

Familiecafé er et tilbud til dig, der er på barsel. Caféen laves i et samarbejde mellem Mødrehjælpen og Sundhedsplejen.

I caféen får du - udover tid til hygge og samvær - faglige oplæg fra sundhedsplejersker og andre fagfolk. Mødrehjælpen står for god forplejning.

Hvor og hvornår
Torsdage i ulige uger fra kl. 9.00-12.00.

DGI huset
Foreningslokalet
Solbakkevej 42
4760 Vordingborg

Program for 1. halvår Familiecafé 2024:

18. januar: Oplæg ved Cecilie, tale- hørekonsulent omkring sprog.

1. februar: Førstehjælp ved Arne fra Røde Kors.  Dette kræver tilmelding. Grundet plads. Opslag kommer op omkring dette.

29. februar: Oplæg omkring søvn ved søvnvejleder Mette.

14. marts: Musik og sangs positive indvirkning på samhørighed, tryghed og dannelse af sprog og ved Kathleen og Frederik.

11. april: Oplæg ved Familie rådgivere, Nina og Pia; ”Fra kæreste til forældre”

25. april: Yoga ved Tanja.

23. maj: Afventer.

6. juni: Arbejder på en aftale med Øens dyr.

20. juni: Sommerafslutning.

Vil du vide mere, kan du kontakte sundhedsplejerske Mette Marie Viggers på telefon 25 13 92 31.

”Smil og småfolk” er et gruppetilbud for nybagte forældre under 25 år, hvor der er mulighed for at være sammen med andre og drøfte dit barns udvikling og det at være blevet forældre.

”Smil og småfolk” er et gruppeforløb, som støttes af to sundhedsplejersker. Nogen gange vil der også være oplæg ved bl.a. en børnefysioterapeut, psykolog, distriktsrådgiver og vuggestuepædagog om forskellige relevante emner for jer som forældre.

Vi kommer blandt andet omkring:

• Spædbarnets søvn
  • Barnets motorik i forskellige aldre
  • Efterfødsels gymnastik
  • Selvværd og selvtillid
  • Samspil/kommunikation med barnet
  • Sprog udvikling

Tilmeld dig gruppen ved at kontakte din egen sundhedsplejerske.

Find din sundhedsplejerske

Vil du vide mere, kan du kontakte sundhedsplejerske Ditte Lebech på SMS / telefon 40 12 95 63 eller sundhedsplejerske og IBCLC ammevejleder Maria Lafrentz Nedergaard på telefon 24 62 71 37.

I dette gruppetilbud kan du/I forvente at møde andre forældre med babyer som er født for tidligt.

Der er løbende optag til gruppen, der mødes en gang om måneden.

I gruppeforløbet er der tid til at tale om graviditeten/fødslen/opholdet på sygehuset og hverdagen efter udskrivelsen. Alt sammen i relation til jeres barns udvikling og trivsel og i det omfang som der kan være behov for, når man har født for tidligt.

Fagpersoner som I kan møde i gruppen er sundhedsplejersker, børnefysioterapeut/ergoterapeut og psykolog.

Temaer kan bl.a. være:

• At føde for tidligt - naturlige krisereaktioner -om glæde, sorg, tab, sårbarhed.
  • Barnets udvikling
  • Sanser/motorik
  • Stimuli/overstimuli
  • Mad
  • Søvn
  • Familiens trivsel og netværk

Tilmeld dig gruppen ved at kontakte din egen sundhedsplejerske.
Find din sundhedsplejerske

Vordingborg Kommune tilbyder nu fædregrupper.

Fædregrupperne er for dig, der har et barn mellem 0-1 år. I er 4-8 fædre (og barnet) i gruppen. I sætter selv dagsordenen for, hvad der skal ske, når I mødes.

Fædregrupperne giver dig som far mulighed for at lave ting – og snakke om ting – med andre fædre.

Samtidig får du inspiration og tips om både stort og småt i gruppen. Det er alt sammen noget, der er med til at gøre dig endnu bedre som far. Og så er det hyggeligt – og du lærer nogle nye fædre at kende.

Den første fædregruppe startede november 2021. Erfaringerne fra andre fædregrupper er særdeles gode, og grupperne er efterspurgte.

Hvis du vil vide mere eller tilmelde dig, kan du kontakte sundhedsplejerske Mette Viggers på tlf. 25 13 92 31 eller mail Mette Marie Viggers

Etnisk forældregruppe er et gruppetilbud for dig/jer med en anden etnisk baggrund end dansk.

I mødes ugentlig i en periode på ca. 5 måneder. Der vil være 1 sundhedsplejerske med i gruppen, derudover vil der være forskellige undervisere som tandplejer, fysio/-ergoterapeut, sagsbehandler fra jobcentret, som fortæller om kost, motorik, børnetandpleje, job- og uddannelsesmuligheder med videre.

Ved spørgsmål kontakt Sundhedsplejen på mail sundhedsplejen@vordingborg.dk

Sundhedsplejen

Vordingborg Sundhedscenter
Indgang 3