Opgaverne i det opsøgende arbejde spænder mellem konkrete indsatser som gadeplansindsats, individuelle indsatser mv. som justeres efter behov og i regi af det tværfaglige forum mellem Ungecenteret, Center for Rusmidler, Ungdomsskolen og 10. klasse og Børn og Familie.
Det opsøgende team består af en medarbejder på fuld tid suppleret af timeansatte medarbejdere.
Formålet med det opsøgende SSP-arbejde er for det første at virke alment tryghedsskabende i det offentlige rum ved at være synlige i gadebilledet på steder og tidspunkter, hvor det vurderes relevant. Det kan fx være steder, hvor mange unge færdes og hvor der er risiko for at de unge udviser en adfærd, der er til gene for andre i det offentlige rum.
For det andet, er formålet med det opsøgende SSP-arbejde at skabe relationer til unge som grundlag for at styrke deres trivsel og kunne reagere i de tilfælde, hvor en eller flere unge på forskellig vis er havnet i en svær situation, eller udviser en risikofyldt adfærd.
Teamet har særlig fokus på at være brobygger til skole, uddannelse, forældre, netværk, fritidsinteresser samt vejlede ind i de eksisterende tilbud i kommunen. De unge der mødes på gaden, skal på sigt føle at det er voksne man kan tale med og som kan støtte/hjælpe de unge på vej.
Det opsøgende arbejde har udgangspunkt i Præstø, Vordingborg og Stege.