Gruppetilbud

Her finder du de gruppetilbud, som Familiernes Hus tilbyder i øjeblikket.

I gruppen får du viden om, hvordan du som forælder kan give dit for tidligt fødte barn den bedste støtte. Samtidig får du mulighed for at dele erfaringer med andre forældre om at være forældre til et præmaturt barn.

Gruppeforløbet afholdes af Sundhedsplejen, men du vil også kunne møde både børnefysioterapeut, ergoterapeut og psykolog. Gruppen henvender sig både til mødre og fædre.

Læs mere her: Præmature café

Tilmelding: Kontakt Sundhedsplejen direkte

Efterfødselsgruppen er et tilbud til både mødre og fædre, som i forbindelse med en fødsel har haft en efterreaktion. Efterreaktionen kan komme til udtryk på forskellig vis. Nogle føler sig nedtrykte, deprimerede, bange og udbrændte, mens andre oplever selvmordstanker eller er bange for at gøre skade på deres barn.

I gruppen får du mulighed for at tale med andre forældre, som også har en efterfødselsreaktion, og du får hjælp og vejledning til, hvordan du kan håndtere følelserne og reaktionerne. Gruppeforløbet afholdes af en sundhedsplejerske og en distriktsrådgiver, som er uddannet i familiebehandling. Begge har et godt kendskab til efterfødselsreaktioner.

Læs mere her: Har du en fødselsreaktion?

Tilmelding: Kontakt Sundhedsplejen direkte

Tryghedscirklen er et tilbud til dig/jer med børn fra 6 måneder til 6 år, som ønsker at blive endnu bedre i forældrerollen og få endnu stærkere tilknytning til jeres barn. Forløbet gør jer i stand til at forstå jeres barns signaler bedre, og I får metoder til at imødekomme barnets behov. På kurset får I viden om barnets udviklingsmæssige behov og signaler, og I bliver endnu stærkere i forældrerollen. Målgruppen er forældre med børn i alderen 6 måneder til 6 år.

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte sundhedsplejerske Mille Fyhr Bjerregaard på tlf.: 30 56 70 87

Læs mere her: Tryghedscirklen - forældreforløb

Tilmelding:
Kontakt Sundhedsplejen direkte

Det at blive forældre er for de fleste en krævende overgang i livsvilkår fra romantik og tid til hinanden til en krævende hverdag fyldt med mange praktiske opgaver. Det er kendetegnet både ved glæde og sammenhold, men hvor der også kan opleves stress, udmattelse på grund af manglende søvn og tab af frihed af tid til sig selv og hinanden.

Som nybagte forældre skal vi forholde os til at have en ny rolle som både mor og far, og vi skal forholde os til hinanden i disse nye roller. Nybagte forældre kan blive udfordret af virkeligheden med bleskift, mangel på søvn og sex, periodevise konflikter over bagateller, forhandlinger om hvem der skal tage barnets første sygedag osv. Alt sammen med det resultat at parforholdstilfredsheden falder hos de fleste.

I forløbet vil vi tale ind i emner, der kan have betydning for parforholdet i overgangen fra kærester til forældre.

Hvis du/I ønsker at høre mere eller tilmelde dig/Jer, kan du/I kontakte familierådgiver:

Pia Hansen, tlf.: 21 63 35 61.

Sorggrupper for børn.

At miste er at miste noget af sig selv. Intet kan erstatte det tabte. Men det er vigtigt at sætte ord på sit tab. Et godt netværk af voksne kan være en god hjælp, men nogle gange er der brug for noget mere.

Erfaringen viser, at det er vigtigt for børn i sorg at have hinanden at spejle sig i. I sorggruppen får børnene mulighed for at tale om den sorg og det savn, der præger deres hverdag. I gruppen møder de andre børn, som også har mistet og får derfor et unikt fællesskab. Børnene får mulighed for at være kreative sammen, lave mad sammen, tage på små ture.

Deltagelse er gratis.

Hvem leder sorggrupperne?

Sorggrupperne ledes af Familie rådgiver Eydvør Tomasen fra Familiernes hus og sognepræst Lisbeth Sinnet Froholdt. Begge har særlig erfaring med sjælesorgsarbejde og er vant til at arbejde med mennesker, som er i sorg. Det er vigtigt at understrege, at selv om Folkekirken står bag sorggruppen, er der ingen formidling af den kristne tro. Sorggruppen bygger på grundværdier som fortrolighed, tillid og håb.

Hør mere og aftal et møde.

Kontakt Sognepræst ved Vordingborg kirke Lisbeth Sinnet Froholdt. Tlf. 40 35 17 51 – E-mail: lsf@km.dk

 

Kontakt

Familiernes Hus

Projektleder Pernille Tuxen
Åløkkevej 8
4773 Stensved
Telefon 29 78 29 52

Send mig en mail